Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Najavljene sankcije: Čiji je Škahić igrač – Veležov ili Slobodin?

Preuzmite sliku

Iako je Škahić sa predsjednikom FK Sloboda dogovorio trogodišnju saradnju, na kraju se u cijelu priču umiješao njegov dojučerašnji klub Velež iz Mostara i za 22-godišnjeg odbrambenog igrača najavio sankcije.

Problem pri realizaciji transfera navodno stvara to što je Škahić prethodno bio igrač sa važećim ugovorom, a mostarski klub se povodom toga odlučio oglasiti i saopštenjem za javnost.

Fudbalski klub Velež izražava najdublje razočarenje ponašanjem F.K. Sloboda, a vezanim za našeg igrača Ibrahima Škahića. Navedeni igrač se nije pojavio u nedelju na klupskoj prozivci, a naknadno nas je informisao da će se radu ekipe priključiti za nekoliko dana. Nedugo zatim, preko sredstava javnog informisanja saznajemo da je Škahić pristupio redovima Slobode i da je potpisao trogodišnji ugovor. Prethodno je direktor Tanović, u ime FK Velež, kontaktirao predsjednika F.K. Sloboda Azmira Husića te mu objasnio da je Ibrahim Škahić igrač sa važećim ugovorom u F.K. Velež. Unatoč tome, tuzlanski klub našeg igrača predstavlja i na službenoj klupskoj stranici kao jedno od pristiglih pojačanja.

Budući da za našu tvrdnju posjedujemo i materijalne dokaze tj. ugovor spomenutog igrača koji je validan do kraja naredne sezone i koji je prezentiran i F.K. Sloboda, obavještavamo javnost da će Fudbalski klub Velež preduzeti sve potrebne mjere kako bi zaštitio svoje interese prema NS BiH i UEFA, dok će igrač Ibrahim Škahić biti adekvatno sankcionisan jer se ne korektno ponio prema Klubu koji ga je afirmisao.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje