Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nagradni fond 6.300 KM: Uskoro počinje malonogometna liga “Stjepan Polje”

Preuzmite sliku

Inicijativom dvojice studenta u Stjepan Polju, opština Gračanica će se održati malonogometna liga koja za cilj ima animiranje mladih u sportu kako rekreativno tako i aktivno te razvoj kulturnih, sportskih i zabavnih događaja u ovoj maloj ali aktivnoj sredini.

Naime, malonogometna liga se do sada tradicionalno održavala pod nazivom “Radničke igre” koje su za cilj imale rekreativno animiranje radnika iz okolnih preduzeća. S obzirom na mali nagradni fond ali i sve veću otuđenost od sporta došlo je do izumiranja i gašenja ovog događaja.

Organizatori su mišljenja da je ovaj događaj imao velikog uticaja na mlade i njihovo animiranje u lokalnom fudbalskom klubu, ali je ujedno oživljavao i osvježavao vruće ljetne noći velikom broju stanovnika ove lokalne zajednice. Sa ciljem očuvanja ovog tradicionalnog događaja, grupa studenata iz ovog kraja se odlučila, starom događaju dati novi karakter te podići ga na jedan viši nivo.

Naime nagradni fond za ovu, prvu godinu iznosit će 6.300 KM, a na zadnji dan, 21.08.2015. godine održat će se koncert sarajevske grupe Pochko & New Primitives. Ovu grupu je osnovao Nedžad Podžić koji je bio član sarajevskih bendova Zabranjeno Pušenje i Skroz, te je ovo nesumnjivo jedan respektabilan i perspektivan sastav uz čiju svirku će svi uživati.

Nagradni fond od 6.300 KM će se djeliti na slijedeći način:

  • Nagrada za osvojeno prvo mjesto – 3 000 KM
  • Nagrada za osvojeno drugo mjesto – 1 500 KM
  • Nagrada za osvojeno treće mjesto – 1 000 KM
  • Nagrada za osvojeno četvrto mjesto – 500 KM
  • Nagrada za najboljeg igrača – 100 KM
  • Nagrada za najboljeg strijelca – 100 KM
  • Nagrada za najboljeg golmana – 100 KM

Cilj grupe mladih organizatora i entuzijasta je da u narednim godinama ovaj događaj postane tradicionalan sa tendencijom rasta kvalitete kako malonogometne lige tako i zabavnog događaja koji bi mogao da preraste u festival.

Pored zabavnog, sportskog i kulturnog aspekta, u bližoj budućnosti cilj je razviti i obrazovni dio samog događaja, kroz različite radionice za mlade. Ovo je vrlo bitan projekat jer se događa u jednoj ruralnoj ali razvijenoj sredini a ova grupa želi da bude epicentar razvoja ovakvih događaja na što širem prostoru. Mišljenja su da ovakvi kvalitetno organizovani događaji mogu jako pomoći razvoju međunacionalnih ali i drugih odnosa koji kao rezultat mogu imati jedino bolji društveno-socijalni život te ekonomski napredak.

Krajnji rok uplate kotizacije ekipa je 07.08.2015. godine do 17.30. h. a izvlačenje će se obaviti istog dana (07.08.2015. god.) u 18.00. ispred prostorija NK Stjepan Polje u Stjepan Polju. Visina kotizacije iznosi 200 KM po ekipi.

Početak malonogometne lige “Stjepan Polje” će biti od 11.08-13.08. 2015. godine a tačan datum ćemo odrediti nakon konačnog spiska prijavljenih ekipa i izrađenog rasporeda utakmica. Finalna i polufinalna utakmica će se održati 21.08.2015. godine za kada je zakazan i koncert.

Za sve dodatne informacije o sponzorstvu ovog događaja kao i prijavama ekipa možete nam se obratiti na slijedeće brojeve telefona: Ermin Hamzić 061 671 724 i Jasim Džebo 062 014 422.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje