Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nagrađeni za dobar i predan rad: Seniorskom timu Slobode priključeni Bratovčić, Aličić, Redžić i Hasanović

Preuzmite sliku

Prethodnih deset dana fudbaleri i stručni štab Fudbalskog kluba “Sloboda” su boravili u Medilinu pripremajući se za proljetni dio takmičarske sezone.

Trenirali su i pripremali se u kompleksu Arena sport centra u Medulinu. Kako su isticali u prethodnim izjavama, rukuvodstvo FK Sloboda je obezbijedilo sve neophodne uslove za rad. Odigrane su i tri pripremne utakmice u sklopu tradicionalnog Medulin Cupa 2022, a protivnici su bili NK Karlovac 1919, Rudar iz Prijedora i NK Jarun.

Upisani su po jedna pobjeda, poraz i neriješen rezultat. Ukupno druga pobjeda u sklopu proljetnih priprema je upisana protiv ekipe NK Jarun. Prvotimci Slobode su postigli pet golova, a priliku za igru su dobili fudbaleri sa manjom minutažom i novajlije u ekipi, Nedim Hadžić i Nemanja Dragutinović. Konačan rezultat je bio 5 – 2. Mirsad Ramić i Nedim Hadžić su postigli po dva gola, a jedan je dodao Kenin Devedžić.

Nagrađeni za dobar i predan rad su bili Danis Bratovčić, Maid Aličić, Hamza Redžić i Haris Hasanović koji su priključeni seniorskom timu iz omladinskih selekcija.

“U Medulinu smo imali izuzetno dobre uslove. Kompletna ekipa je dobro radila i vrijedno trenirala. Bili smo fokusirani na sve ono što je od nas tražio stručni štab s ciljem da sve to usvojimo i primijenimo na terenu. Sve vrijeme smo bili jedinstveni, imamo jedan zajednički cilj, a to je što bolji rezultat u drugom dijelu sezone. Moram se zahvaliti Upravi na obezbijeđenim uslovima i stručnom štabu što je u nama prepoznao potencijal i fudbalere koji bi možda u nekom narednom periodu mogli dostojno zamijeniti sadašnje naše fudbalere. Meni, kao junioru, je bila izuzetna čast što sam ovo vrijeme proveo sa ekipom na pripremama”, kazao je Haris Hasanović, standardni fudbaler juniorske selekcije i omladinskih reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Najmlađi u timu je bio Danis Bratovčić koji još nije napunio 17 godina koji je za kadetsku selekciju odigrao ukupno 45 utakmica i postigao je šest golova. Upisao je jedan nastup i za juniorsku selekciju. U razgovoru, za službenu stranicu kluba, nije krio svoju sreću zbog poziva stručnog štaba da se kao šesnaestogodišnjak priključi ekipi i odradi pripreme u Medulinu. Ističe da mu je ovo izuzetno velik motiv za još predaniji rad i da je svjestan izazova koji ga čekaju na putu do profesionalnog nivoa, te da je spreman za borbu koja mu predstoji u narednom periodu.

  • Prva utakmica u okviru m-tel Premijer lige je na rasporedu 26. ili 27. februara, a do tada će se ekipa pripremati na Tušnju. Naredna pripremna utakmica će biti odigrana 12. februara, a protivnik će biti ekipa Bratstva iz Gračanice.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje