Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Na udaru kritika: “Dok 62 miliona Brazilaca gladuje, reprezentativci jedu zlatne odreske od 1650 eura”

Preuzmite sliku

Reprezentativci Brazila opustili su se u Kataru i u društvu “debelog” Ronalda jeli odreske s 24-karatnim zlatom kod poznatog kuhara Nusreta Gokcua, poznatijim pod pseudonimom Salt Bae, a to se mnogima nije svidjelo.

Brazil je reprezentacija koja je prema mnogima prvi favorit za osvajanje Svjetskog prvenstva u Kataru.

Oni su sa šest bodova osvojili grupu G pored Srbije, Švicarske i Kameruna, a u osmini finala su s 4:1 lagano prošli Južnu Koreju.

Ono što im slijedi jeste utakmica četvrtfinala protiv viceprvaka svijeta, Hrvatske, a pred ovaj meč odlučili su malo da se opuste.


Tako su reprezentativci Brazila u društvu legendarnog Ronalda Nazarija gostovali u restoranu Nusreta Gokcua i probali zlatne odreske vrijedne oko 1.650 eura.

Fudbaleri Brazila rado su se fotografisali s poznatim ugostiteljem, ali su u svojoj zemlji pokupili niz kritika.

“Dok mnogi Brazilci žive u siromaštvu i bijedi, oni bacaju hranu i razmeću se. Gubimo osjećaj za opće dobro. Ponovno moramo razmišljati o općem dobru, a ne samo o pojedincu”, kritikovao ih je svećenik Julio Lancellotti u razgovoru za CNN.

Vini Jr. i Eder Militao razmetljivo jedu meso prekriveno 24-karatnim zlatom, a 62 miliona Brazilaca ne jede tri obroka dnevno”, na Twitteru je napisao JornalGoyaz.

“Jedeš meso sa zlatom i sad je to problem? Ovo je sjajno iskustvo objedovanja u restoranu u koji se vjerovatno neću vraćati. Nema tu ništa loše, to može biti inspiracija drugima”, kazao je legendarni Ronaldo.

Vidjet ćemo da li će ovakvi natpisi Brazilaca naštetiti atmosferi unutar tima, što bi svakako bio veliki plus za Hrvatsku.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje