Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Na Tušnju bez pobjednika: Sloboda i Borac podijelili bodove (FOTO)

Preuzmite sliku

U Tuzli je danas na stadionu Tušanj odigrana utakmica 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Slobode i Borca. 

Prvih 20. minuta susreta proteklo je bez većih uzbuđenja. Igra se odvijala na sredini terena bez šansi za postizanje gola.

U slabom fudbalskom izdanju, prvu priliku na susretu imali su gosti u 19. minuti kada je udarac Žeravice sa 25 metara otišao preko gola Slobode.

U nastavku prvog poluvremena igrači Slobode bili su dosta aktivniji, kontrolisali su igru na terenu ali publika nije imala priliku da uživa u igri svog tima. U 42. minuti Terzić je bio u prilici da Slobodu dovede u vodstvo ali je njegov šut sa 16 metara otišao preko gola. Prvo poluvrijeme je okončano bez golova.

Početak drugog poluvremena obilježila je znatno agresivnija igra izabranika Slavka Petrovića. Odličnu priliku za postizanje gola imao je u 53. minuti Osmanagić, koji je šutirao glavom, ali njegov udarac sa gol-linije izbacio je Danilović.

Do velike radosti navijači na Tušnju čekali su do 72. minute susreta kada odličan ubačaj iz kornera koristi Husić te preciznim udarcem glavom pogađa za vodstvo Slobode rezultatom 1:0.

Nakon primljenog gola, igrači Borca su zaigrali znatno bolje. Borac je najprije imao opasan napad u 83. minuti, ali je Rustemović uspio spasiti Slobodu. Ipak, u 85. minuti susreta golman Slobode Muminović je kapitulirao. Sjajan gol postigao je Kunić sa 16  metara, za izjednačenje rezultata na 1:1. Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao, Sloboda i Borac su na Tušnju podijelili bodove.

U 22. kolu fudbaleri Slobode gostuju kod ekipe Sarajeva, dok će Borac na svom terenu dočekati ekipu Zrinjskog. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje