Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Na Tušanj se vraća Međunarodni memorijalni turnir Mustafa Hukić – Huka

Preuzmite sliku

Na stadionu Tušanj u Tuzli FK Sloboda danas je održala press konferenciju za medije na kojoj je javnosti predstavljen novi direktor kluba diplomirani ekonomista Eldar Jusufović.

Kako je u samom uvodu press-konferencije Jusufović istakao, osim navijačke podrške, u klubu je ranije bio u službi marketinga. Pred novim direktorom kluba kako je i sam izjavio predstoji period sa dosta posla kako bi FK Sloboda u što kraćem periodu bila stabilan premijerligaš.

“Cilj treba da bude jedan zajednički svih nas u klubu koji smo tu. Zatim, naših vjernih navijača, publike, prijatelja kluba ali i vas medija koji ste veoma važna karika. Predstoji nam jako puno posla. Jedan od prvih koraka je da analiziramo naše omladinske škole fudbala i vidimo šta je to što se može popraviti na bolje. Moramo da pronađemo način da još više omasovimo naše škole fudbala. Zatim slijede razgovori sa našim najvatrenijim navijačima. Pozivam sve simpatizere da postanu članovi kluba to je jedan od najboljih načina kako svaki pojedinac može dati svoj doprinos za pomoć Slobodi” – istako je Jusufović.

Također, novi direktor Slobode je dao obećanje kako će već od naredne godine se ponovo organozovati Međunarodni memorijalni turnir Mustafa Hukić – Huka.

“Obaveza svih nas jeste da čuvamo uspomenu na našeg Mustafu Hukića – Huku. Jedan od najboljin načina za to jeste da svake godine organizujemo memorijalni turnir njemu u čast. Dobio sam čvrsto obećanje ljudi koji čine Upravni odbor da će turnir biti organizovan već naredne godine” – kazao je Eldar Jusufović.

Jusufović je kazao i to kako trenutno prvi tim Slobode čine mladi fudbaleri kojima je potrebna podrška sa tribina, ali i cjelokupna podrška javnosti.

“Ovim momcima je sada najvažnija podrška ukoliko uspijemo u narednom periodu to da postignemo za očekivati je dobre rezultate na terenu. Moramo biti svi zajedno u ovoj “crveno-crnoj” priči. Vrata FK Sloboda su širom otvorena svim dobronamjerim ljudima koji žele i mogu da ponude neki svoj doprinost. Također, za sve informacije na raspolaganju smo svima. Sve što se radi je transparentno i tako će da ostane i u budućem periodu” – podcrtao je Jusufović i dodao:

“Sasvim sigurno da je u Slobodi urađeno jako puno dobrog posla i dogodilo se niz pozitivnih stvari. Taj tempo moramo da nastavimo. Naravno uvijek ima nedostataka, propusta i stvari koje su mogle bolje da se urade. Bilo je propusta. Sve ću da učinim kako bi se popravile određene stvari. Od svih u klubu ću da tražim maksimalnu predanost u radu, ali prije svega Sloboda se mora poštovati. Puno ću biti posvećen na polju marketinga jer vjerujem da tu ima puno prostora za napredak Slobodi trebamo vratiti sjaj kakv je imala ranijih godina.

Podsjetimo, FK Sloboda u narednom kolu će na stadionu u Banovićima ugostiti ekipu Borca iz Banja Luke. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,