Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Na stadionu Tušanj u Tuzli održan međunarodni nogometni turnir Libertad

Preuzmite sliku

U organizaciji Fudbalskog kluba Sloboda iz Tuzle, a uz podršku Gradske uprave, Gradskog stadiona Tušanj i Nogometnog saveza Tuzlanskog kantona, danas je održan Međunarodni nogometni turnir Libertad. Na turniru su učestvovale omladinske ekipe fudbalera rođenih od 2011. do 2014. godine.

U pripremu turnira Libertad je uloženo mnogo napora i truda kako bi svi učesnici uživali u zanimljivom i energičnom sportskom događaju. Cilj organizatora je između ostalog pokazati koliko su ovakve manifestacije bitne za razvoj jednog grada, ali i stvaranje sportskog duha kod najmlađih.

– Cilj nam i jest da približimo svim našim dječacima, pogotovo iz Tuzle, čak i Tuzlanskog kantona da se što više uključuju na sportska dešavanja i sportske terene. Evo, danas fudbal, sutra neki drug sport. Da im malo približimo šta ih očekuje u tim nekim ranim fazama – navodi Denis Karić, koordinator Škole fudbala FK Sloboda.

  • Turnir je otvorio gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, a učestvovale su ekipe iz naše i zemalja okruženja. Tako su osim domaće na turniru zaigrali i dječaci iz Slobode iz Užica, Željezničara iz Sarajeva, Čelika iz Zenice, Crvene zvezde iz Beograda i drugi.

    – Sjajno je! Turnir je odlično organizovan. Dosta je ekipa, četiri uzrasta. Odlična organizacija u smislu transfera od hotela do terena. Zaista smo prezadovoljni. Ekipe su dosta dobre, kvalitetne – ističe Srđan Bugarski, trener mlađih kategorija Crvene zvezde.

    Međunarodni nogometni turnir Libertad okupio je preko 62 ekipe i više od hiljadu učesnika.

    Zabave, ali i zdrave sportske igre nije nedostajalo. Svi učesnici, ali i njihovi treneri su izrazili zadovoljstvo organizacijom koja je pripala Fudbalskom klubu Sloboda, u nadi da će ovakvi i slični sportski događaji prerasti u tradiciju

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,