Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Na prepunoj Marakani Zvezda remizirala sa Napolijem, Messi postigao hat-trick (VIDEO)

Preuzmite sliku

Mečevima po grupama “A”, “B”, “C”, i “D” u utorak navečer počela je nova sezona Lige prvaka, a važne pobjede na otvaranju upisali su Liverpool i Borussija Dortmund.

Fudbaleri Crvene zvezde su u grupi “C” na prepunom stadionu “Rajko Mitić” u Beogradu igrali bez golova protiv italijanskog Napolija.

Napoli je imao više izglednih prilika tokom meča, 20 puta su Napolitanci pokušali, no zatresti mrežu nisu uspjeli.

Napoli je na Marakani imao osam udaraca u okvir gola, sedam puta su igrači Zvezde uspjeli izblokirati udarce protivnika, a pet puta su igrači Carla Ancelottija šutirali pored gola.

Na kraju je završeno 0:0. Bila je to jedina utakmica danas koja je završila bez golova. Treba reći i da su navijači beogradskog kluba napravili zaista fantastičnu atmosferu na tribinama.

  • U istoj grupi, Liverpool je na “Anfieldu” sa 3:2 slavio protiv PSG-a. Golove za domaće su postigli Sturridge u 30., Milner u 36. iz penala i Firmino u drugoj minuti sudijske nadoknade drugog poluvremena, dok su strijelci za PSG bili Meunier u 40. i Mbappe u 83. minuti.

    Belgijski Club Brugge KV je u okviru grupe “A” na stadionu “Jan Breydel” u Bruggeu poražen sa minimalnih 0:1 od Borussije Dortmund. Jedini pogodak na utakmici, više sretan nego spretan, postigao je Pulisic u 85. minuti.

    U istoj grupi, Monaco je na stadionu “Louis II” u Monaku izgubio od Atletico Madrida rezultatom 1:2. Pogodak za Monaco je postigao Grandsir u 18., dok su za Atletico strijelci bili Costa u 31. i Gimenez u 45. minuti.

  • Galatasaray je u grupi “D” na “Türk Telekom Areni” u Istanbulu savladao Lokomotiv Moskvu rezultatom 3:0. Golove za Galatu su postigli Rodrigues u 9., Derdiyok u 67. i Inan u četvrtoj minuti sudijske nadoknade drugog poluvremena.

    Schalke je u istoj grupi na “Veltins Areni” u Gelsenkirchenu remizirao 1:1 protiv FC Porto. Schalke je poveo golom Embola u 64. minuti, ali je Porto izjednačio golom Otavia u 75. minuti iz jedanaesterca.

    U utakmicama grupe “B” koje su se igrale ranije u utorak favorizirana Barcelona je na stadionu Nou Camp savladala PSV rezultatom 4:0, dok je Inter na domaćem terenu u Milanu slavio sa 2:1 protiv ekipe Tottenhama.

    U srijedu su na programu sljedeći mečevi: Ajax – AEK Atina, Shakhtar Donetsk – Hoffenheim, Benfica – Bayern Minhen, Manchester City – Lyon, Plzen – CSKA Moskva, Real Madrid – AS Roma, Valencia – Juventus i Young Boys- Manchester United.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje