Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Na krilima fantastičnog Zilkića, Sloboda deklasirala Sarajevo rezultatom 3:0 (FOTO/VIDEO)

Preuzmite sliku

Danas je odigrano ukupno šest utakmica 22. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine. Na stadonu Tušanj u Tuzli fudbaleri Slobode su u odličnoj utakmici savladali bordo tim rezultatom 3:0.  Neugodna tradicija za goste se nastavila jer Sarajevo još od 2014. godine nije slavilo na Tušnju.

Domaći tim je bolje otvorio utakmicu. Već u trećoj minuti susreta prvi pokušaj na susretu imao je domaći tim, kada Zilkić solidnim udarcem pokušava ugroziti gol gostiju ali lopta odlazi pored gola. Prvi ozbiljniji napad Sarajlija viđen je u 17. minuti. Ivetić je ubacio sa lijeve strane, a u posljednji trenutak odbrana domaćih je intervenisala ispred Ahmetovića.

U 40. minuti neočekivani problemi za tim Vlade Jagodića, kapiten Slobode, Adnan Jahić zbog povrede nije mogao nastaviti utakmicu, u igru je ušao iskusni Stjepanović.

U 41. minuti susreta Zilkić je izveo sjajnu akciju, nakon odličnog driblinga i ubačaja u kaznenom prostoru nepropisno rukom igrao je Perica Ivetić a sudija Jakupović dosudio je najstrožiju kaznu. Siguran sa bijele tačke za zasluženo vodstvo Slobode bio je Asim Zec.

Već na startu drugog dijela utakmice fudbaleri Slobode su udvostručili vodstvo. Ponovo je maestralni Zilkić sve sam napravio, šutirao je, a Pavlović je samo odbio loptu do usamljenog Ismara Tandira kojem nije bilo teško da pogodi za 2:0.

U 67. minuti susreta izvanrednu igru na ovome susretu u 67. minuti krunisao je maestralni Almedin Zilkić. Nakon ubačaja sa desne strane fudbaler Slobode je uhvatio sjajan poluvolej za velikih 3:0.

U posljednjoj utakmici regularnog dijela prvenstva Tuzlaci su slavili zasluženu pobjedu nad ekipom Sarajeva, slijedi kratka prvenstvena pauza i početak Lige za prvaka u kojoj će fudbaleri Slobode već u prvom kolu gostovati na Grbavici kod ekipe Željezničara.

Rezultati ostalih susreta: 

Sloboda – Sarajevo 3:0
Željezničar – Radnik 2:0
Čelik – Mladost 2:2
Zrinjski – Metalleghe 0:2
Vitez – Krupa 0:0
Široki Brijeg – Olimpic 0:0

(Foto: V. Živković | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,