Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Na današnji dan: Manchester City se podsjetio prvog gola Edina Džeke za “građane”

Preuzmite sliku

Na svom twitter profilu Manchester City je podsjetio na događaj od prije osam godina. Na današnji dan – 25. aprila 2011. – Edin Džeko je postigao prvi gol za “građane” u prvenstvenoj utakmici protiv Blackburna.

Džeko je u januaru 2011. iz Wolfsburga stigao u “građane” nakon što je realiziran transfer vrijedan 27 miliona funti. Bh. reprezentativac nije se previše naigrao  u prvih nekoliko mjeseci, pa je i važni meč na Ewood parku počeo s klupe. Domaći tim je vodio grčevitu borbu za opstanak, a City jurio plasman u Ligu prvaka.

U 72. minuti, dok su mreže mirovale, Džeko je ušao u igru umjesto Adama Johnsona,da bi svega tri minuta kasnije opravdao povjerenje trenera Roberta Mancinija.

Phil Jones je blokirao udarac Davida Silve, lopta se odbila do Edina Džeke koji je bio precizan i savladao golmana Robinsona za veliku pobjedu Manchester Cityja 1:0.

Bio je to početak velike serije: Do ljeta 2015. godine “bh. dijamant” postigao je 50 golova za City i dao nemjerljiv doprinos u osvajanju dva prvenstva i jednog FA kupa. (Radio Sarajevo)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,