Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Na današnjoj utakmici: Fukare parolom izrazile nezadovoljstvo! (VIDEO)

fukare-nezadovoljstvo
Preuzmite sliku

Posljednju utakmicu na domaćem terenu Fukare su iskoristile da parolom iskažu svoje nezadovoljstvo…

fukare-nezadovoljstvo

Na današnjoj utakmici predposljednjeg kola Prve lige Federacije BiH, Sloboda je stadionu Tušanj savladala Krajišnik rezultatom 3:1. Pored golova, utakmicu je obilježila i parola navijačke skupine “Fukare” Tuzla.

“Nekad bio ikona svetinje naše – Sad klošar što krade i laže” očigledno aludirajući na predsjednika kluba Merseda Kovačevića – Mesketa sa kojim od samog imenovanja najvatreniji navijači crveno-crnih nisu u dobrim odnosima.

Do kraja polusezone preostaje još samo gostovanje u Banovićima a nakon toga prvenstvena pauza do proljeća. Pauza u kojoj je najavljeno radikalnije postavljanje stvari na svoje mjesto u i oko samog kluba kako bi Sloboda u proljetni dio prvenstva ušla bolja, spremnija i organizovanija nego na samom početku.

Klub i navijači su jedno, bezuslovna ljubav koja ne poznaje granice. Stoga, ulazak u proljetni dio sezone sa postojećim animozitetom između navijača i direktora sigurno neće voditi ka željenom rezultatu a to je povratak u Premijer ligu. Stoga, prvenstvenu pauzu treba iskoristiti i da se stvari na ovoj relaciji konačno riješe, sjesti za stol, navijači, direktor, uprava i svi oni kojima je iskreno stalo do Slobode… Ako toga ne bude, slične parole sa jedne i izjave u medijima koje stvaraju revolt kod navijača sa druge strane, bit će i dalje svakodnevnica u Rudarskoj 2. a to niti jedan iskreni navijač crveno-crnih sa Tušnja sigurno ne želi. 

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: