Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

N/FSBiH organizuje oproštajnu utakmicu za tri bivša reprezentativca BiH

Preuzmite sliku

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) u narednoj godini planira organizovati oproštajnu utakmicu u čast reprezentativaca koji su ostavili neizbrisiv trag u dresu s državnim grbom prilikom plasmana na Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

“Za iduću godinu imamo u planu organizovati oproštajnu utakmicu u čast Zvjezdana Misimovića, Emira Spahića, te vjerovatno i Vedada Ibiševića”, rekao je Jasmin Baković, generalni sekretar N/FS BiH, dodavši:

“U slučaju Ibiševića još čekamo da vidimo da li je oproštaj njegova konačna odluka, jer zvanično to nikome nije saopštio u reprezentaciji, ali ni N/FS BiH. Poštujemo što je izjavio u intervjuu za Anadolu Agency, no moramo razgovarati s njim i imati zvaničan stav. Ukoliko nam kaže da je to njegova konačna odluka sigurno je da ćemo na proljeće organizovati oproštajnu utakmicu i u njegovu čast, jer kao i Spahić i Misimović, Vedo se zlatnim slovima upisao u historiju reprezentacije i bh. fudbala uopšte. U svakom slučaju na adekvatan način želimo upriličiti oproštaj i odati priznanje ‘zmajevima’ koji su to apsolutno zaslužili”. (Tuzlanski.ba)

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,