Utorak, 19. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

N/FSBIH novčano kaznio Slobodu, Borac, Željezničar, Mladost i Zrinjski

Preuzmite sliku

Disciplinska komisija Nogometnog saveza BiH kaznila je Fudbalski klub Sloboda sa 1.000 KM zbog propusta u organizaciji utakmice protiv Željezničara, upotreba veće količine pirotehničkih sredstava od vlastitih navijača.

Fudbalski klub Borac kažnjen je sa ukupno 3.000 KM, od kojih 2.000 zbog propusta u organizaciji utakmice protiv Slobode, upotrebe veće količine pirotehničkih sredstava te isticanje transparenata sa nesportskim sadržajem, kao i 1.000 KM zbog upotrebe pirotehničkih sredstava od vlastitih navijača i skandiranje poruka sa nesportskim sadržajem u susretu protiv Krupe.

Fudbalski klub Željezničar kažnjen je sa 4.000 KM zbog propusta u organizaciji utakmice 10. kola Premijer lige BiH protiv Zrinjskog, upotreba veće količine pirotehničkih sredstava od vlastitih navijača, upotrebe megafona, te isticanje transparenata sa nesportskim sadržajem.

Zrinjski je sankcionisan sa 1.000 KM zbog propusta u organizaciji utakmice i upotrebe pirotehničkih sredstava u susretima protiv Mladosti, dok je trener Mladosti Edis Mulalić kažnjen sa 1.000 KM i zabranom obavljanja dužnosti u periodu od 30 dana zbog nesportskog ponašanja, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje