Ponedjeljak, 5. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

MUSLIMANSKA BRAĆA: Navijači Novog Pazara podržaće Nefči protiv Partizana!

rad-novi-pazar-navijaci-pazara1
Preuzmite sliku

Navijačka grupa iz Novog Pazara Ekstremi podržaće azerbejdžanski klub u meču Lige Evrope u Beogradu

\"rad-novi-pazar-navijaci-pazara1\"Navijači Novog Pazara na Banjici

Međunarodna navijačka organizacija Muslim ultrasi, koja okuplja navijačke grupe u kojima su muslimani iz cijelog svijeta, pozvala je ovih dana navijače Novog Pazara iz grupe Ekstremi da u Beogradu, u prvom kolu Lige Evrope, podrže azerbejdžanski Nefči u utakmici protiv Partizana!

Navijači iz Novog Pazara već su u kontaktu sa simpatizerima Nefčija, ali još ne znaju da li će iz Bakua stići grupe navijača na utakmicu protiv Partizana.

– U Beogradu ćemo pružiti bratsku podršku fudbalerima Nefčija. To je bratstvo po muslimanskoj liniji, po liniji vjere, i ne vidim tu ništa čudno. Osim tog poziva, poznato je da smo mi u bratskim odnosima s navijačima Fenerbahčea, koji takođe dobro sarađuju s navijačima iz Azerbejdžana. Zbog toga imamo duplu obavezu da u Beogradu podržimo Nefči u utakmici s Partizanom – kaže Emir, jedan od vođa Ekstrema, a prenosi \”Kurir\”.

Navijači su već uputili molbu ambasadi Azerbejdžana u Beogradu da im, ako je to moguće, obezbjede autobuski prevoz iz Novog Pazara do srpske prijestonice.

– Ako nam oni ne pomognu, mi ćemo se nekako snaći da odemo na tu utakmicu. Ići ćemo u Beograd, osim ako neko ne izmisli razlog i zabrani nam taj put. A to se sve češće dešava, pa uglavnom ne možemo nikud iz Novog Pazara – kažu u Ekstemima.

Nekad je mnogo Pazaraca igralo u Partizanu?

– Istina je, mnogo je Pazaraca igralo u Partizanu. Međutim, već na prvoj utakmici u Beogradu neprijateljski su nas dočekali nacionalističkim parolama „grobara\”, koji su i napali naše redare u Novom Pazaru. Na Marakani smo, recimo, mnogo bolje dočekani, i Pazarci sada gaje simpatije prema Zvezdi, a ne prema Partizanu.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: