Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Musemić za Hayat: “Želimo se titulom odužiti Azmiru Husiću” (VIDEO)

Preuzmite sliku

Husref Musemić bio je jedan od igrača zlatne generacije Fudbalskog kluba “Sarajevo”, koja je osvojila titulu prvaka ‘84./'85. godine.

Generacija je to u kojoj je bilo zadovoljstvo igrati, veliki naboj, pritisak u smislu da ipak igrate u takozvanoj velikoj četvorki Jugoslavije’‘, ovim riječima započeo je razgovor za Hayat legendardni Musemić.

Novinarka Hayata Adisa Šehić posjetila je pripreme Slobode u Bijeljini i razgovarala za šefom crveno-crnih o njegovoj karijeri koju je gradio u timu s Koševa, nakon toga u “Crvenoj zvezdi” pa u Škotskoj i Njemačkoj.

Ta ljepota fudbala nekad i sad dosta se promijenila. Sve je više marketinški sada orijentisano; igrači mogu da idu kad hoće i gdje hoće. Prije to nije moglo tako. Igrač je morao da ima 28 godina. Vidite sada, neki odu premladi, nekima i dobro dođe”, priča legendarni fudbaler.

Specifično je da je Husref Musemić imao priliku odigrati po jednu utakmicu u reprezentativnom dresu; jednu u dresu nekadašnje nam države Jugoslavije i tu prvu utakmicu naše bh. reprezentacije u Albaniji.

Još je sve živopisno, kakva je to bila čast nositi dres u Jugoslaviji, da ste na spisku 30 najboljih igrača u takvoj državi, gdje niču igrači u ‘Hajduku’, ‘Dinamu’, ‘Zvezdi’, ‘Partizanu’, ‘Sarajevu’ i ‘Željezničaru'… A dres BiH, to samo mogu da razumiju oni koji i danas nose dres”, nastavlja trener Slobode.

Musemić se nakon fudbalerske karijere vratio u FK “Sarajevo”, ali na trenersku klupu i još jedanput predvodio je bordo-bijele do pehara. S vremenom, trenerski angažman odveo ga je u FK “Sloboda”, koja se u to vrijeme nalazila u zoni ispadanja sa svega 12 osvojenih bodova.

Čarobnjak Musemić uspio je fudbalere “Slobode” za kratko vrijeme dovesti do prvog mjesta, te su ove sezone bili i jesenji prvaci. Trenutno, “Sloboda” se bori za trofej domaćeg nogometnog prvenstva, ali čekaju je i zahtjevne utakmice KUP-a BiH.

Puno dobrih stvari napravili smo za nešto više od godinu dana u Slobodi. Normalno da tu ima zasluga mene kao trenera i ljudi koji rade sa mnom ali sigurno da najveće zasluge pripadaju “alfi i omegi” FK Slobode Azmiru Husiću koji ulaže jako puno svojih sredstava, vremena i truda da bi se stvari dovele u red” – kaže Musemić i dodaje:

Naše je sigurno da Husića pokušamo obradovati jednom titulom, to će za njega sigurno biti najveći poklon” – zaključuje Musemić.

Novinarka Adisa Šehić nije propustila priliku da pita legendarnog fudbalera i trenera bi li se volio vratiti u FK “Sarajevo” na trenersku klupu, jer je uvijek bio miljenik popularnih ”Hordi zla” , te bi li volio imati selektorski angažman.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje