Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Musemić: Voljni momenat fudbalera je ključan za pobjedu protiv Mladosti (VIDEO)

Preuzmite sliku

Fudbaleri Slobode će u nedjelju od 16:30 sati na stadionu Tušanj u okviru 8. kola ugostiti jedinu neporaženu ekipu BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine, Mladost DK.

Tim povodom je u ljetnoj bašti Admiral Electronic Casina održana press konferencija na kojoj su novinarima svoja očekivanja pred ovaj meč kazali šef stručnog štaba FK Sloboda Husref Musemić i fudbaler Haris Mehmedagić.

Kada igrate protiv ekipe koja nema poraz u sedam utakmica to znači da se radi o ozbiljnom protivniku koji posjeduje kvalitet i samopouzdanje. Mladost na Tušnju nema šta da izgubi i igrat će rasterećeno. Sigurno da nas očekuje teška i neizvijesna utakmica, vidjet ćemo koliko smo dobro ovu pauzu iskoristili. Nadam se da će moji igrači shvatiti da se bez voljnog momenta teško može do pobjede” – kazao je Musemić i dodao da ima sve fudbalere na raspolaganju pred ovu utakmicu.

Haris Mehmedagić je kazao kako Mladost DK zaslužuje veliki respekt i da ta ekipa ne dijeli slučajno drugo mjesto sa Slobodom.

Mi treba da gledamo sebe, ako pružimo maksimum na terenu od samog početka utakmice vjerujem da možemo do povoljnog rezultata. Pauzu smo dobro iskoristili, dobro se treniralo, atmosfera u ekipi se popravila i slažem se sa šefom da je dosta toga u tom voljnom momentu” – istako je Mehmedagić.

Utakmica između Slobode i Mladosti igra se u nedjelju, 11. septembra, sa početkom u 16:30 sati uz direktan prenos na BHT-u. Sudit će arbitar iz Banja Luke, Ognjen Valjić. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , , ,