Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Musemić sa Cityjem poražen od Sarajeva na Tušnju u prvom polufinalnom susretu Kupa BiH

Preuzmite sliku

Danas je na stadionu Tušanj u Tuzli uprkos nešto lošijim vremenskim uslovima odigran prvi polufinalni susret Kupa Bosne i Herecegovine između Tuzla Citya i ekipe Sarajeva. Minimlana pobjeda rezultatom 1:0 pripala je fudbalerima Sarajeva.

U prvih deset minuta utakmice terenska inicijativa pripala je domaćim fudbalerima. Prvu dobru priliku nogometaši Husrefa Musemića imali su u 18. minuti kada Crnkić šutira nakon sjajne akcije, ali Kovačević krajnjim naporom snage brani njegov udarac.

U nastavku utakmice tim sa Koševa je zaigrao dosta bolje ali nisu uspijevali da zatresu mrežu Cityja tako da se na poluvrijeme otišlo kod rezultata 0:0.

Ipak, Sarajevo je u 56. minuti dolazi do prednosti od 1:0. Sjajno je iz voleja pogodio je Matthias Fanimo. Fanimo je šutirao nakon jedne odbijenice i od stativu pogodio mrežu gola Tuzla Cityja.

Nakom primljenog gola Tuzla City sve karte baca u napad kako bi poravnali rezultat ali ne uspijevaju ozbiljnije da ugroze gol Sarajeva zahvaljujući golmanu Kovačeviću koji je u nekoliko navrata sjajno je intervenisao.

Današnjom gostujućom pobjedom od 1:0 Sarajevo je steklo veliku prednost pred revanš meč na stadionu Asim Ferhatović Hase.

Tuzla City: Muminović, Barišić, Crnkić, Brkić, Karjašević, Ramić, Mišić, Nukić, Doffo, Lučić, Morris.

Sarajevo: Kovačević, Pidro, Oremuš, Mešanović, Miličević, Pejović, Đokanović, Milanović, Dupovac, Fanimo, Adukor. (Foto: Blicko Junior | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,