Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Musemić: Prvi smo na tabeli, želimo tu i ostati! (VIDEO)

Preuzmite sliku

Fudbaleri Slobode u nedjelju igraju veliki derbi sa komšijama iz Bijeljine. Radnik na Tušanj dolazi kao trećeplasirani tim na tabeli i ekipa koja do sada nije osjetila poraz na gostujućim terenima. Sve to je dodatni motiv za naše prvotimce da pokažu zbog čega su trenutno najbolja ekipa lige.

Rezultati iz prvog kola su nam išli u korist, no vidjećemo kako će se ovog vikenda stvari razvijati. Radnik je ekipa koju respektujemo jer imaju dobar skor vani. Ipak, uz maksimalno poštovanje prema njima, mi želimo do pobjede. Prvi smo na tabeli, želimo tu i ostati. Samo pobjeda nam odgovara“, poručuje Husref Musemić, šef struke Crveno – crnih.

Radnika će dočekati naš kompletan sastav. Jedini koji izostaju su Škahić (povreda) i Lakićević (rješavanje administrativnih procedura). Fudbaleri se intenzivno pripremaju za proljetnu premijeru pred domaćim navijačima, protiv nimalo naivnog protivnika. Musemić naglašava da o Radniku ima dovoljno informacija koje će prenijeti svojim igračima.

U odnosu na jesenas Radnik je proširio roster igrača. Tu su sada Zeljković, Janković i Srećković koji su sigurno kvalitetni igrači. Radnik je čvrsta, tvrda ekipa koja mnogo trči. Igraju disciplinovano, čekaju greške protivnika i svoju igru ne mijenjaju bez obzira protiv koga igraju. Očekuje nas težak meč, ali mi smo se dobro pripremili i sada je na igračima da to potvrde na terenu. Pozvao bih naše navijače da u što većem broju dođu na Tušanj i da nas podrže. Njihovo bodrenje mnogo nam znači, posebno u ovakvim mečevima“, zaključuje Musemić.

Utakmica 20. kola protiv Radnika igra se u nedjelju (06. mart) na Gradskom stadionu Tušanj sa početkom od 15 sati. (fksloboda.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje