Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Musemić: Podnosim ostavku zbog uvreda balavaca sa tribina (VIDEO)

Preuzmite sliku

U 8. Kolu BHT Premijer lige BiH fudbaleri Slobode danas su na stadionu Tušanj pred oko 2.000 gledatelja remizirali protiv ekipe Mladosti DK rezultatom 1:1, koja je i nakon ovog meča ostala jedina neporažena ekipa u prvenstvu.

Nakon susreta, šef stručnog štaba Slobode u izjavi za BHT u komentaru utakmice istakao je da nije zadovoljan igrom i rezultatom, nakon čega je neočekivano svoju izjavu završio riječima: “Ovo je vjerovatno moja posljednja utakmica u Slobodi“.

Tokom utakmice  navijači sa sjeverne tribine su u nekoliko navrata skandirali Musemiću da više nije poželjan na Tušnju.

U izjavi za medije nakon susreta Musemić se prvo kratko osvrnuo na utakmicu, a zatim i potvrdio svoju odluku o ostavci.

Sloboda je bila pod imperativom pobjede, prvo poluvrijeme katastrofalno, primljen gol. Nakon izmjena uspjeli smo se vratiti, možda smo mogli i do pobjede ali nismo uspjeli” – kazao je Musemić i nastavio:

Ja vas pozdravljam ovo je bila moja posljednja utakmica u Slobodi. Želim vam puno sreće i hvala na saradnji. Imam 55 godina i neću dozvoliti da mene balavci vrijeđaju na stadionu. Imam svoje ime, prezime i autoritet. Za godinu i pol dana uradio sam jako puno stvari dobrih i neću dozvoliti da nakon jedne izgubljene utakmice da me vrijeđeju neki balavci” – kazao je sad već bivši trener Slobode.

Musemić je također kazao kako razlog ostavke nisu nikakve opstrukcije od strane fudbalera. Novinari su pitali da nije možda u pitanju “vruća glava” razlog takve odluke na šta je Musemić odgovorio.

Nema vruća, hladna glava, moja je glava uvijek takva kakva je. Bio sam korektan i svim srcem sam radio. Hvla igračima, vama medijima. Čestitam bajram svima koji slave, meni je žao ali to je moja odluka” – završio je Musemić izjavu za medije. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje