Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Musemić: “Još nema mjesta za euforiju, protiv Želje biće teško nadamo se punom Tušnju i pobjedi” (VIDEO)

Preuzmite sliku

Fudbaleri Slobode u okviru 22. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine u subotu na Tušnju dočekuju ekipu Željezničara.

Tim povodom danas je u prostorijama SD “Sloboda” održana konferencija za medije na kojoj je pored šefa stručnog štaba Husrefa Musemića novinarima se obratio i dvostruki strijelac u revanš susretu Kupa BiH Mladen Veselinović.

U goste nam dolazi ekipa koja je u posljednjih pet utakmica ostvarila isto toliko pobjeda i to je za svaki respekt. Očekuje nas teška, zahtjevna i neizvjesna utakmica. O Želji imamo dovoljno informacija, gledao sam ih u Antaliji i ovdje dvije utakmice, tako da ćemo moji saradnici i ja upoznati ekipu sa svim njihovim prednostima i manama. Očekujem fer i sportsku atmosferu i nadam se da će Tušanj biti pun jer nam podrška navijača mnogo znači“, poručio je Husref Musemić, šef struke Crveno – crnih.

Jedna od glavnih uzdanica našeg tima u ofanzivi sigurno će biti Mladen Veselinović. Naš brzonogi krilni fudbaler sa dva gola briljirao je u kup meču na Koševu, a nada se da će protiv još jednog tima iz prijestolnice ekipa pokazati sav svoj kvalitet.

Atmosfera u svlačionici je na vrhunskom nivou. Dva gola koja sam dao Sarajevu plod su naše timske igre. Željo je neugodna ekipa, dobro su se pojačali na pauzi i u seriji su pobjeda. Biće teško, ali u ime svih saigrača mogu poručiti da ćemo se maksimalno zalagati, boriti i pokušati doći do još jedne pobjede“, istakao je Veselinović.

Naš tim uoči derbija protiv Plavih neće računati na dva važna prvotimca. Po tri žuta kartona sakupili su Sarić i Kostić i na njih se ne računa. Takođe, Škahić će zbog bolesti duže odsustvovati sa terena, a Lakićević će i ovaj susret propustiti zbog administrativnih problema. Pod znakom pitanja su nastupi rovitih Merzića i Mehmedagića.

“To je sasvim normalno u fudbalu i mi se moramo nositi s tim. Igraće oni koji su na raspolaganju i očekujem od svakoga ko dobije priliku da bude na nivou ukazanog povjerenja. Ovaj meč nam je veoma bitan, a nakon njega slijedi pauza koja će nam dobro doći da se osvježimo za nastavak prvenstva“, zaključio je Musemić.

Utakmica Sloboda – Željezničar igra se sutra (subota, 19. mart) na Gradskom stadionu Tušanj sa početkom od 15 sati. (fksloboda / tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje