Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Musemić: Idemo na pobjedu protiv Viteza, pa se spremiti za Željezničar (VIDEO)

Preuzmite sliku

Povodom trećeg kola BHT Premijer lige u kojem Sloboda na Tušnju dočekuje ekipu Viteza sutra od 17 sati u prostorijama SD “Sloboda” održana je press konferencija na kojoj se novinarima obratio trener Husref Musemić.

Obzirom da igramo pred našom publikom želimo ostvariti pobjedu. Ne smijemo zaboraviti da smo upravo protiv Viteza dva puta u Tuzli dobili utakmicu dosta tijesno uz neizvjestan meč. Gosti iz Viteza nisu puno mijenjali ekipu u odnosu na prošlu sezonu, imaju dobrog trenera. Termin za igru će biti dosta težak kako nama tako i gostima ali se nadam da će moji igrači smoći snage za novu pobjedu” – kazao je šef stručnog štaba FK Sloboda Husref Musemić.

Musemić je na pressici potvrdio da će protiv Viteza ići sa dva napadača u špicu, a to su Krpić i Karić.

Obzirom da je utakmica 4. kola na rasporedu već u srijedu kada će na Tušnju Sloboda ugostiti Željezničar postoji mogućnost da Musemić pruži priliku nekim igračima koji su do sada manje igrali.

Do Musemića je također došla i informacija da se Hajduk zanima za Amera Ordagića.

Drago mi je da se neko interesuje za Ordagića. Sigurno da je on kvalitetan igrač koji ima još jako puno prostora da napreduje. Međutim šta će biti od svega zavisi prvenstveno od čelnih ljudi u klubu” – kazao je Musemić.

Kada je u pitanju forma Ivana Fatića trener Musemić je kazao kako njegova forma još uvijek nije na nivou koji bi Fatića svrstao među kandidate za nastup.

Trener Slobode se kratko osvrnuo i na utakmicu u Širokom Brijegu i priznao da ostaje žal što Sloboda na Pecari nije zabilježila pobjedu.

Sigurno da smo mogli do pobjede. Znao sam da Široki ima dosta problema, igrali su bez 2-3 igrača, bili su pod imperativom pobjede. Bila je to prilika koja se rijetko kad pruži. Nakon dva naivno primljena gola ipak uspjeli smo se vratiti u utakmicu osvoji bod na kraju što je možda i najrealniji rezultat bio” – smatra Musemić koji je prokomentarisao i igru Aleksandra Subića:

Subić je odigrao dosta korektno u drugom je poluvremenu bio je puno bolji pogotovo u ofanzivi nego defanzivi. Tu se malo stvari moraju popraviti ali generalno mislim da u odbrani imamo određenih problema bez obzira ko igra nazad. Imamo iskusne defanzivce i moramo popraviti stvari u odbrani. Greške su sastavni dio igre ali dosta ih je bilo u posljednje vrijeme gdje su nam protivnici naivno stvorili šanse i dali golove” – zaključio je Husref Musemić. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje