Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Musemić: Celtic je favorit, ali…

Preuzmite sliku

Šef stručnog štaba FK Sarajevo, Husref Musemić izjavio je danas da je Celtic iz Glasgowa sigurno favorit u sutrašnjoj utakmici 1. pretkola Lige šampiona, ali da to ne mora ništa značiti na terenu.

Istakao je da se ne igraju često utakmice s ekipama kakav je Celtic, te da se nada da su naučili neke stvari na greškama iz prethodne sezone koje se sutra ne bi trebale ponavljati.

Musemić je priznao da ima određenih problema oko sastava – Letić, Stanojević, Pidro i Dupovac su povrijeđeni, ali da vjeruje da sutra svaki igrač dati svoj maksimum.

– Ne sumnjam da će moji igrači dati svoj maksimum. Moramo biti pametni, strpljivi i disciplinovani i držati se uputa – rekao je Musemić.

Kapiten Sarajeva, Krste Velkoski složio se da je klub iz Škotske favorit, ali da to ne znači da su već prošli u dalje takmičenje. Naglasio je da je atmosfera u timu dobra i da žele obradovati svoje navijače.

Utakmica između Sarajeva i Celtica bit će odigrana sutra, s početkom u 19.45 sati, na stadionu “Asim Ferhatović Hase”. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,