Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mundo Deportivo: Xavi oduševljen Pjanićem, odlučio je da ga povede na pripreme u SAD

Preuzmite sliku

Miralem Pjanić (32) je jedno od pozitivnih iznenađenja na treninzima Barce uoči nove sezone i putovat će sa ekipom na pripreme u SAD, piše Mundo Deportivo.

Mundo tvrdi da će naš reprezentativac na turneji u SAD-u dobiti šansu za igru i da su velike šanse da će u narednoj sezoni igrati za Barcu.

Trener Xavi Hernandez i njegovi saradnici su oduševljeni radom Miralema na treninzima i smatraju da svojim iskustvom i kvalitetom može biti od pomoći u sezoni koja slijedi.

Pjanić je sinoć odigrao kompletno drugo poluvrijeme u prijateljskom duelu Barcelone i niželigaša Olota (1:1), a zanimljivo da je naš reprezentativac u spomenutom meču nosio broj 6. Taj broj je u svojoj karijeri na leđima nosio upravo Xavi Hernandez.

Također, u tekstu Mundo Deportiva se navodi da je Xavi prije sinoćnje utakmice donio odluku da vodi Pjanića na pripreme u SAD te da trener Barce ima izuzetno dobar odnos sa bh. veznjakom.

Barca u SAD putuje 16. jula, a pripremne mečeve će igrati protiv Inter Miamija (20. juli), Real Madrida (24. juli), zatim Juventusa (27. juli) te New York Red Bulla (31. juli).

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,