Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mundo Deportivo: Allegri želi Pjanića u Juventusu, ali uz uslov da stigne besplatno

Preuzmite sliku

Barcelona se i dalje pokušava riješiti igrača koji su joj finansijsko breme i bez kojih klub smatra da može odraditi uspješnu sezonu. Među takvima je i Miralem Pjanić.

Španski mediji već su ranije pisali da je Barcelonina uprava poručila Pjaniću da je slobodan potražiti si novi klub te da taj klub ne mora platiti nikakvu odštetu za njega. Javljeno je tada i da će Barcelona pregovarati s njim i isplatiti mu dio novca koji bi zaradio ostankom u sljedeće tri godine samo kako bi on otišao, čak i ako se ne nađe zainteresovana strana.

Tu je ideju Pjanić već odbio.

Interes za njegovim uslugama postoji. Navodili su se u tom kontekstu Manchester United i Tottenham, a sve se više spominje i mogućnost njegova povratka u Juventus, iz kojeg je u Barcelonu prešao prošlog ljeta u transferu koji je iznosio 60 miliona eura.

Prema navodima španskih izvora, povratnik na Juventusovu klupu Massimiliano Allegri rado bi vidio Pjanića u svojoj momčadi, ali bi volio da se taj posao realizira kako je i Barcelona ponudila, bez naknade. Interes za Pjanićem pokazivala je Roma, još jedan njegov bivši klub. Ta ideja je u međuvremenu propala.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje