Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Muke za bivšeg prvaka Evrope: Inter na koljenima

Preuzmite sliku

Milanski Inter godinama ne uspijeva pronaći put do evropskog fudbalskog vrha, a kako stvari stoje, navijači bivšeg prvaka Evrope na nove uspjehe sačekat će bolja vremena.

Dok se veliki klubovi užurbano pripremaju za novu sezonu, dok se igrači kupuju po izuzetno visokim cijenama i dok se, što je Interu najteže, lokalni rival Milan žestoko pojačao još u najavi transfer pijace – ovaj velikan tavori i ”pokazuje interes” za valjda svakog iole kvalitetnog fudbalera dostupnog na tržištu.

Baš zbog toga je ovih dana Inter predmet ismijavanja. Italijanski mediji pobrojali su čak 60 imena igrača za koje je klub iz Milana ”pokazao interes” proteklih sedmica i mjeseci. A doveli su ih – 0.

Inter ne može kupovati. Minus je napravljen prošlog ljeta kad je klub potrošio cijelih 150 miliona eura na pojačanja, a rezultat koji su postigli nije bio dobar. U klub nije stigao veliki novac zbog slabih nastupa u Evropi pa se sada mora prvo prodavati da bi se moglo kupovati. Razlika između dvije kolone u finansijskom izvještaju je 60 miliona eura. Upravo toliko im treba u kasi od prodaje igrača da bi mogli kupovati. A kraj agoniji se ne nazire.

A izlog je dug i širom: na prodaju su skoro svi pa i igrači poput Stevana Jovetića, Ivana Perišića, Marcela Brozovića, Evera Banege. Lukavi interesantni čekaju ”pet do 12”. Jer znaju da će Inter morati prodavati. Dok je Serija A snažnija iz dana u dan, dok sjajni Juventus pravi tim za konačan napad na pehar Lige prvaka, dok se Milan i Roma strašno pojačavaju, Inter čeka i čeka. Kineski vlasnici imaju novac, ali ne i pravo da ga troše. Teško ljeto je pred klubom pred kojim su nekada mnogi padali na koljena. Kraj agoniji se ne nazire.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,