Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mujkanović: Želimo mlade igrače iz Slobode slati u zemlje svijeta

Preuzmite sliku

Na stadionu Tušanj danas je obavljena prozivka fudbalera Slobode nakon koje će se održati i trening koji će značiti zvanični početak priprema pred nastup u novoj sezoni BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Sinoć je objavljena informacija kako Slavko Petrović više nije šef stručnog štaba FK Sloboda, a njega će na klupi zamijeniti Milenko Bošnjaković uz podršku Admira Smajića tim menadžera i glavnog koordinatora svih pogona u Slobodi.

Predsjednik FK Sloboda Senad Mukanović smjenu Slavka Petrovića obrazložio je sljedećim riječima:

“Prije svega da kažem kako je kontakt sa Bošnjakovićem i Smajićem postojao odranije, tako da to nije nešto što je palo s neba. Sinoć semo sjedili i pričali o tome šta je to što oni žele, šta je to što želi Sloboda. Na kraju razgovora došli smo do zaključka da Sloboda može biti bolje pozicionirana i saradnja je dogovorena. Kada je u pitanju Petrović o njemu mogu kazati sve najbolje jako dobro samo sarađivali sve je bilo super i OK. Međutim, htjeli smo uvesti neke novine još u klub, pojačati broj trebera u prvom timu tako i prema juniorskom kadru jer je to naš drugi tim i tu treba posvetiti maksimalnu pažnju. Mišljenja sam kao predsjednik Slobode da je to jedan od najboljih načina da Sloboda izađe iz krize i da se stabilizuje u svim segmentima. Sloboda želi da pruža šansu mladim igračima i da ih šalje u svijet. Kada sam došao na čelo SLobode odmah sam tražio da se mladi fudbaleri stave u pogon i da budu pod kontrolom kluba. Tada je sklopljeno nekoliko ugovora na duži period i danas su svi tu osim Hajdarevića koji je odveden nešto ranije” – kazao je Mujkanović.

Mujkanović je istako također kako smatra da forisiranje fudbalera iz vlastitog pogona predstavlja jedini ispravan put. U prilog tome govori i činjenica kako će Odluka NS BiH da svi igrači moraju imati potpisan profesionalni Ugovor za FK Sloboda biti samo olakšica. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,