Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mujkanović o dovođenju igrača u Slobodu: Nećemo vaditi “vrelo kestenje” zbog grešaka drugih

Preuzmite sliku

Osmi je dan priprema nogometaša Slobode, a s Tušnja uglavnom dolaze vijesti o odlascima iskusnih igrača, dok o prinovama ima vrlo malo informacija.

Predsjednik tuzlanskog premijerligaša Senad Mujkanović nije zabrinut, jer smatra da ne treba žuriti i praviti greške kao u prošloj sezoni.

“Jedna od zamjerki bivšem šefu stručnog štaba bila je angažovanje skupih igrača koji su uglavnom grijali klupu. S obzirom na to da sada svi igrači moraju imati profesionalne ugovore, ne želimo da nam najskuplji nogometaši budu rezerva i da ih treneri ne koriste”, kaže Mujkanović u razgovoru za Fenu.

Što se tiče angažovanja pojačanja, predsjednik Slobode kaže da su na početku priprema prihvatili veći broj mladih i igrača iz okruženja radi testiranja.

“Stalno nam se prigovara što angažujemo igrače iz Srbije i, općenito, iz okruženja, a ne koristimo ‘svoju djecu’ i igrače iz okolnih klubova. Sada smo namjerno sedmicu prije počeli s pripremama kako bismo provjerili veći broj igrača iz okolnih klubova i iz Omladinskog pogona. Želimo vidjeti ima li ‘materijala’ za nas, kao i da raščistimo s igračima kojima ističu ugovori”, objašnjava predsjednik Crveno-crnih.

Napominje da stručni štab sada ima bolju sliku igračkog kadra, uključujući i nogometaše na probi i uskoro će početi lagano “pakovanje” ekipe.

Mujkanović ističe da struka na Tušnju zahtijeva dosta opreza kod izbora igrača.

“Ne smije se dogoditi da dovedemo igrače koji nisu igrali u klubu iz kojeg dolaze, vuku povredu ili imaju drugih zdravstvenih problema, što nam se događalo. O tome sportski direktor Denis Karić i ja posebno vodimo računa. Igrači koje dovedemo moraju biti prava pojačanja. Ocjenjujemo da smo trenutno deficitarni na 4-5 pozicija, od napadača do veznog reda, stopera i bočnog”, kaže Mujkanović.

Minulih dana spominjano je više igrača iz drugih klubova koji bi trebali doći u Slobodu, iz Orašja, Zvijezde (Gradačac), Sloge (Simin Han). Više igrača se vratilo u “maticu”, ali Mujkanović ne želi nikoga personalno isticati.

“Sigurno ćemo do drugog dijela priprema imati popunjenu kadrovsku križaljku. Sve radimo zajedno sa stručnim štabom i neka naši navijači ne budu nestrpljivi i brižni. Tražimo najbolja rješenja, posebno vodeći računa o igračima iz našeg omladinskog pogona. Nećemo dozvoliti da zbog grešaka drugih mi vadimo ‘vrelo kestenje’ iz vatre”, naglašava predsjednik tuzlanskog premijerligaša.

Smatra da ima dovoljno vremena do početka prvenstva da se kompletira ekipa Slobode koja će ispuniti klupske ciljeve, zaključio je Mujkanović u razgovoru za Fenu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje