Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mujkanović: Ne znam kako da Sloga igra na Tušnju, a da Sloboda ne bude oštećena

Preuzmite sliku

Nogometaši Sloge iz Simin Hana plasirali su se u Premijer ligu BiH, ali još ne znaju gdje će dočekivati suparnike.

Stadion ovog kluba u predgrađu Tuzle ne zadovoljava standarde propisane za premijerligaško takmičenje, a želja da domaće utakmice igraju na tuzlanskom Tušnju nije lako ostvariva.

U Javnoj ustanovi „Gradski stadion Tušanj“ kažu da oni nisu adresa za rješavanje „slučaja“.

– Klub iz Simin Hana taj problem ne treba rješavati s nama, nego s ljudima iz Slobode. Kako se oni dogovore, tako će biti. Samo podsjećam da prioritet u korištenju terena našeg stadiona imaju nogometaši Slobode i atletičari AK Sloboda Tehnograd – kaže za za Fenu Dževad Šećerbegović, direktor JU “Gradski stadion Tušanj”.

U Slobodi smatraju da dva kluba ne mogu biti u ravnopravnom odnosu kada je korištenje stadiona Tušanj u pitanju.

Sloboda je domaćin na ovom stadionu od 1957. godine, kada je izgrađen, i ima ekskluzivitet u korištenju glavnog i pomoćnog terena, te stadionske infrastrukture.

– Na glavnom terenu trenirat će i igrati naš prvi tim, ali od naredne sezone, odlukom NSBiH, i naši juniori. To je kao da na istom terenu treniraju i igraju već dvije ekipe. Ne znam kako da se organizuju nastupi još jednog premijerligaškog kluba, a da naše selekcije ne budu oštećene – izjavio je za Fenu predsjednik Slobode Senad Mujkanović.

Čelnici Sloge još zvanično nisu zatražili od Slobode dopuštenje za odigravanje premijerligaških utakmica, ali je sigurno da taj problem neće biti lako rješiv.

U nezvaničnim razgovorima spominje se mogućnost da Sloga domaćin bude na nekom drugom stadionu u Tuzlanskom kantonu, a najbliži koji ispunjava uslove je stadion u Banovićima, udaljen od Simin Hana više od 50 kilometara. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , , ,