Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mujkanović: Ne bih da komentarišem prijetnje, imaju dokazi i sve je dostavljeno nadležnim institucijama

Preuzmite sliku

Mujkanović za Sport1.ba govorio o prijetnjama Naliću i igračima, a dotakao se i navijača.

Situacija u FK Sloboda se ne smiruje, nakon što je transparent navijača tuzlanskog kluba upućen treneru Željezničara i njegovom ocu Amaru Osimu naišao na oštre reakcije kompletne javnosti u Bosni i Hercegovini.

Transparent je osudio i predsjednik tuzlanskog kluba Senad Mujkanović kao i cijeli Upravni odbor FK Sloboda, što je bio povod navijačima da zatraže njihove smjene, a naročito se traži ostavka Mujkanovića.

FK Sloboda je jutros objavio zajednički apel igrača is tručnog štaba da ih se zaštiti zbog prijetnji koje konstantno dobivaju, a tim povodom smo kontaktirali predsjednika Senada Mujkanovića, koji nam je kratko prokomentarisao trenutnu situaciju u klubu.

“Ne bih da dajem izjave povodom prijetnji. Imaju dokazi i sve je dostavljeno nadležnim institucijama”, kazao je Mujkanović.

Kako nezvanično saznajemo, trener Slobode Zlatan Nalić je pod pritiskom i prijetnjama da određeni igrači moraju igrati, a prijetnje koje dobija traju već nekoliko mjeseci.

Mujkanović je također pozvao navijače da povedu računa o svom ponašanju, misleći pritom na plakate kojima su oblijepili Tuzlu, a koji pozivaju na njegovu ostavku.

“Navijačima mogu samo reći, ako već žele da mi podignu popularnost trebali su ih uraditi malo veće, makar u koloru. Stavi barem pravi poster i ne stavljaj po mraku gdje nema nikoga, nego na prava mjesta gdje sav svijet može da ih vidi. Možda ne smiju, boje se da će ih neko vidjeti. Na brzinu zaklone jedan drugog, zalijepe plakat pa bježe”, kazao je Mujkanović.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje