Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mujkanović: Dug Slobode najviše se povećao nakon ove zadnje uprave (VIDEO)

Preuzmite sliku

Popularno

Danas je na stadionu Tušanj press konferenciju održao FK Sloboda na kojoj su predstavnicima medija obratili se trener Vlado Jagodić, član Odbora za hitnost Senad Mujkanović i v.d. sportski direktor kluba Denis Karić.


Šef struke Vlado Jagodić je prezentirao plan priprema koji će uslijediti nakon jednomjesečne zimske pauze ali i potvrdio da više neće računati na usluge dvojice fudbalera, a to su Miljan Govedarica i Eldar Hasanović.

Jagodić je potvrdio kako je prvi golman FK Sloboda Kenan Pirić zatražio raskid ugovora dok će vjerovatno zbog porodičnih razloga iz Slobode otići i golman Adnan Bobić.

“Moguće da bude još fudbalera koji će do prozivke koja je zakazana za 10. januar otići iz Slobode ali mi smo spremni da na sve te pozicije dovedemo neke druge provjerene igrače. Što se tiče prvenstva smatram da smo uradili dobar posao ali uvijek može bolje” – kazao je Jagodić.

Jagodić je podsjetio da će i u svom budućem radu dosta pažnje posvetiti mladim igračima koji će imati svoje prilike da se dokažu.

Pripreme pred nastavak prvenstva bit će urađene u četiri faze od kojih će treća faza biti odrađena ili u Turskoj ili u Hrvatskoj.

Jagodić se osvrnuo i na status Ordagića i Krpića koji su na meti brojnih agencija i fudbalskih klubova.

“Ukoliko Ordagić i Krpić pronađu dobre angažmane klub im neće praviti nikakve probleme jer su oni bili maksimalno korektni prema nama” – zaključio je Vlado Jagodić.

Član Odbora za hitnost FK Slobda Senad Mujkanović je kazao kako će Skupština FK Sloboda biti održana 16. decembra. Na narednoj sjednici Skupštine FK Sloboda bi trebala dobiti novog predsjednika UO koji će predložiti članove koji će sačinjavati Upravni odbor.

Tuzlanski.ba već ranije je objavio kako će u Upravni odbor Slobode biti imenovano nekoliko uglednih privatnika koji će nastojati svojim radom omogućiti da Sloboda bude stabilan klub koji će uskoro obilježiti veliki jubilej, a to je stota godišnjica postojanja.

Nakon press konferencije upriličen je zajednički oproštajni ručak na kojem je igračima isplaćena plata za novembar. Tokom zajedničkog ručka fudbalerima i stručnom štabu FK Sloboda obratio se i gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović koji je došao u pratnji predsjednika Skupštine Kemala Kurevića.

  • “Tuzli je Sloboda veoma važna i ovaj rezultat koji je ostvaren nakon svih dešavanja kada su igrači bili u stanju šoka je sjajan. Ja sam siguran da će Tuzla biti najjači grad u BiH za vrlo kratko vrijeme a da će  FK Sloboda biti najjači klub u BiH. Budite sigurni u vrlo snažnu i sigurnu podršku Grada Tuzla. Želim da se dobro odmorite, spremite i jedva čekate prvu narednu utakmicu” – kazao je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

    Senad Mujkanović je također kazao kako će u Slobodi biti urađena detaljna revizija o tome koliko su sve prethodne uprave napravile duga u FK Sloboda.

    Najavljena je i potpuna rekonstrukcija i reorganizacija zvanične web stranice FK Sloboda na kojoj će sve aktuelne informacije biti na vrijeme ažurirane.

    “Moram da kažem kako se u proteklom periodu javilo oko desetak novih sponzora koji su izrazili želju da uplate određena novčana sredstva za Slobodu, očigledno da ti ljudi žele biti dio nekog novog tima u kojem su prepoznali iskrene namjere” – kazao je Mujkanović koji je najavio detaljnu i kompletnu reviziju ranijeg perioda u Slobodi.

    “Sve informacije o ranijim upravama i dugovanjima koja su napravljena mi ćemo javno objaviti nakon što prikupimo sve informacije. Nažalost moram već sad da kažem kako se u vrijeme svih uprava dug Slobode povećavao, a najviše se povećao nakon zadnje uprave” – kazao je Mujkanović. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje