Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Muharem Ćivić: Trudit ćemo se da ostanemo na vrhu tabele, naša prednost je zajedništvo

Preuzmite sliku

U prethodnoj utakmici ‘Crveno – crnih’ protiv Radnika iz Bijeljine niz od tri gola pokrenuo je Muharem Ćivić u 61. minuti susreta.

Mrežu su nakon njega zatresli Saša Maksimović i Dženis Beganović čime je postavljen konačan rezultat utakmice 3:0. Prvi pogodak koji je postigao Ćivić bio je vjetar u leđa timu da energičnu igru i borbenost krunišu rezultatom.

‘’Drago mi je što se trud i rad isplatio i što smo našem klubu donijeli tri nova boda. Svakako je prethodna utakmica dobar temelj i motivacija za naredne susrete’’, kazao je Ćivić koji se fudbalom bavi još od svoje pete godine, a karijeru je započeo upravo u Slobodi gdje je prošao sve selekcije.

Zadovoljan je trenutnim stanjem na tabeli m:tel Premijer lige, ali smatra da je bilo utakmica u kojima je klub ‘Crveno – crnih’ mogao odnijeti više bodova.

‘’Mislim da možemo biti zadovoljni, bilo je nekih utakmica koje smo mogli bolje da riješimo u našu korist s obzirom na zalaganje na terenu, ali svakako sam zadovoljan pozicijom na kojoj se nalazimo i trudit’ ćemo se da ostanemo na vrhu tabele’’, dodao je.

Na pitanje šta je prednost našeg tima, Ćivić kaže da je to zajedništvo.

‘’Jedna riječ – zajedništvo. Svi smo tu jedan za drugog i trudimo se da dobrim radom, posvećenošću i odgovornošću idemo ka zajedničkom cilju. Svaki bod smo timski zaslužili i tako će biti i u nastavku sezone’’, objašnjava.

Kroz ovaj razgovor, Ćivić se prisjetio najdražih, ali i najtežih trenutaka tokom svoje fudbalske karijere.

‘’Kada su u pitanju najdraži trenuci, izdvojio bih osvajanje juniorske lige sa Slobodom i definitivno pogodak protiv FK Sarajevo na Tušnju, a od težih je to ispadanje sa Slobodom u drugu ligu’’, prisjeća se Ćivić.

Za kraj razgovora otkrio je da je njegov uzor u svijetu fudbala Tomas Rosicky, , a poslao je i poruku navijačima koji su iz utakmice u utakmicu bezrezervna podrška našem klubu.

‘’Prvo želim da se zahvalim za dosadašnju podršku, ali i da ih pozovem da i na naredne utakmice dođu u što većem broju. Njihova podrška nam mnogo znači, a mi ćemo da se odužimo dobrom igrom i rezultatima’’, zaključuje Ćivić. (fksloboda.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje