Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Muhamed tjera Messija: Neumorni Bešić prešao 12,271 metara i bio je najbrži Zmaj na terenu

Preuzmite sliku

Pobjeda Argentine nije bila uvjerljiva, to je više bila sklepana predstava, koja postavlja daleko više pitanja nego odgovora, piše theguardian.com prenosi Patria.

Disciplinirana i tehnički vješta reprezentacija BiH imala je nesretni momenat u trećoj minuti, kada je autogolom Seada Kolašinca Argentina povela 1:0.

Kako se navodi u analizi igre Gaučosa, zabrinutost selektora Alejandra Sabelle vidjela se u promjeni igračkog kadra koji su na teren izašli u drugom poluvremenu što je djelovalo zbunjujuće.

Igra Lionela Messia nije bila njegovo najbolje izdanje, a probleme mu je stvarao neumorni Muhamed Bešić. Kako navodi theguardian njegov nastup bio je impresivan i zreo. 21-godišnji Bešić u reprezentaciju BiH došao je 2010. godine. Sinoć je pokazao kvalitetnu igru, odbranu i distribuciju lopte sa kratkim pasovima za Miralema Pjanića, a povremeno i duge za Senada Lulića, prenosi Patria.

Fudbaler Ferencvaroša jučer je na terenu Maracane pretrčao najviše od svih naših reprezentativaca.

Popularni Mume je za 94 minute i 17 sekundi koliko je trajala utakmica u trku prešao 12,271 metara, te uz to bio igrač koji je najviše trčao bez lopte sa ukupno 5,617 metara. Bešić je bio i najbrži igrač sa maksimalnom brzinom trčanja od 31,21 kilometara na sat, a ukupno je imao 52 sprinta.

  • muhamed-besic
  • Ipak u 65. Messi nalazi prostor i postiže drugi go za Argentince. Ulaskom Vedada Ibiševića u 69. minuti napad BiH postao je jači, a u 85. minuti Ibišević postiže pogodak, te do kraja utakmice ostaje konačnih 2:1 za Argentince, piše Patria.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje