Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Premijer liga BiH: Tuzla City remizirao protiv oslabljenih gostiju iz Širokog Brijega

Preuzmite sliku

Danas su se na stadionu Tušanj u okviru 12. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, sastali Tuzla City i oslabljena ekipa Širokog Brijega, te utakmicu završili rezultatom 1:1.

Gosti su u Tuzlu stigli sa izmijenjenim sastavom, te tako trener Karačić nije mogao računati na veliki broj igrača koji su imali koronavirus, pa je od prve minute gurno igrače iz omladinskog pogona, koji su pokazali da mogu u budućnosti mogu konkurisati za prvu ekipu.

Tuzla City u prvom poluvremenu kontrolisao je igru, te su konstantno napadali, međutim prilike koje su im se ukazale nisu uspjeli realizovati, te je rezultat prvog poluvremena bio 0:0.

Domaći su u nastavku drugog poluvremena nastavili sa istom igrom iz prvog poluvremena, ali su mladi fudbaleri Širokog Brijega, kojima je Toni Karačić pružio priliku od prve minute, odoljevali napadima i konstantno se branili, što im se isplatilo u 76. minuti.

Desetkovani gosti šokirali su ‘plavo-bijele’. Nakon centaršuta sa desne strane, Ramić je loše reagovao u odbrani, nije uspio izbaciti loptu iz šesnaesterca te je postigao auto gol za prednost od 0:1.

Radost Širokobriježana nije dugo trajala, za šta se pobrinuo Nermin Crnkić, te ekspresno izjednačio rezultat na 1:1.

Do kraja utakmice, domaći su imali veliku šansu za preokret, ali nisu uspjeli postići pogodak. Ubiparip je šutirao, ali pogodio samo stativu, pa su gosti u tim trenucima imali više sreće.

Do kraja susreta rezultat se nije mijanjao, pa je Široki Brijeg sa juniorima odnese bod sa stadiona Tušanj. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje