Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mreže na Tušnju mirovale: Tuzla City i Sarajevo remizirali

Preuzmite sliku

Danas su se u okviru 14. kola na stadionu Tušanj sastale ekipe FK Tuzla City i FK Sarajevo.

Bordo tim u Tuzlu je stigao desetkovan zbog neigranja nekolicine standardnih prvotimaca poput Vladana Kovačevića, Hrvoja Milićevića, Besima Šerbečića, Krste Velkoskog, Harisa Handžića i Mersudina Ahmetovića, a također tim Vinka Marinovića nije imao ni rezervnog golmana, pa su šansu za igru dobili neki drugi igrači koji dosad nisu imali previše prilike za igru poput mladog golmana Belmina Dizdarevića i stopera Hamze Bešića.

Domaćin je u prošlom kolu savladao Krupu u gostima rezultatom od 1:0, te su u današnji meč ušli sa dosta samopouzdanja. U početnoj postavi nije bilo standardnog igrača Voje Ubiparipa, pa je umjesto njega zaigrao senegalski napadač Badara Badji.

Početak meča pokazao je ispitivanje snaga, a šansu za vodstvo imali su domaći preko Nikolića koji je šutirao iskosa sa lijeve strane iz slobodnjaka, no nije ugrozio golmana Bordo tima.

Gosti su zaprijetili već u 21. minuti preko Tatara, ali njegov udarac je sjajnom intervencijom zaustavio Fejzić.

Sarajlije deset minuta kasnije opet u sjajnoj prilici. Rahmanović je uposlio Tatara čiji udarac brani golman domaćeg tima da bi u 44. Barišić isključen zbog drugog žutog kartona, pa su domaći u drugo poluvrijeme ušli sa igračem manje.

Drugo poluvrijeme nije donijelo značajnijih prilika, te se do 76. minute sva igra svela na sredinu terena.

U 76. minuti Fanimo fantastično šutira, ali je lopta odlazi gola Fejzića, a tri minute kasnije domaći ozbiljno prijete. Nukić je ubacio, a šut Ubiparipa izblokirao Dupovac da bi lopta došla do Crnkića koji sa pet metara nije uspio šutirati.

Do kraja utakmice rezultat se na semaforu nije mijenjao, te su ekipe podijelile bodove.

Nakon ovog meča, Tuzlaci se nalaze na 6. poziciji sa 21 osvojenim bodom, dok se Sarajevo nalazi na prvoj poziciji sa 34 osvojena boda.

Narednu utakmicu Tuzla City gostuje kod ekipe Mladost DK, dok Sarajevo na Koševu dočekuje gradskog rivala, ekipu Olimpika. (Foto: Blicko Junior | Tuzlanski.ba)

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje