Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mreže mirovale na Tušnju: Tuzla City i Široki Brijeg podijelili bodove

Preuzmite sliku

U okviru 12. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine ekipa Tuzla Cityja na Tušnju ugostila je Široki Brijeg ali svih 90 minuta na ovom susretu mreže su mirovale.

Domaćini su bolje otvorili utakmicu i prvu dobru priliku imali su već u 3 minuti susreta kada je Kostić uputio šut glavom ali golman Širokog Bandić uz pomoć prečke brani njegov udarac.

Široki je zaprijetio u 11 minuti kada je Ćorić pokušao lob udarcem da matira Fejzića ali ostalo je 0:0 na Tušnju.

Nakon nekoliko izglednih prilika na obje strane nije bilo većih uzbuđenja na Tušnju sve do 37 minute kada Bagarić promašuje zicer za Široki Brijeg. Nakon sjajne akcije po desnoj strani i ubačaja Bagarić ne uspijeva pogoditi mrežu sa svega tri metra.

Do isteka prvih 45 minuta Široki Brijeg imao je još jednu izglednu priliku za postizanje gola. U prilici se nakon kornera našao Matić ali njegov šut odlazi pored gola i na odmor se odlazi kod rezultata 0:0.

U nastavku meča na Tušnju uglavnom se igralo na sredini terena bez izglednijih prilika do 73 minute kada se ponovo Matić našao u šansi nakon kornera ali ponovo je bio neprecizan.

Desetak minuta prije isteka regularnog dijela utakmice fudbaleri Tuzla Cityja zbog navodnog igranja rukom tražili su od glavnog sudije da svira penal ali Zoran Grbić pokazuje da se meč nastavi.

Nastavak utakmice na Tušnju između Tuzla Cityja i Širokog Brijega nije donio veća uzbuđenja pa je na semaforau nakon posljednjeg sudijskog zvižduka pisalo 0:0.

Tuzla City nakon 12 odigranih kola ima isto toliko boodva i devetoplasirani su tim BH Telecom Premijer lige BiH.

TUZLA CITY: Fejzić, Efendić, Kostić, Crnkić, Stojčev, Šarčević, Kojić, Čomor, Hasanović, Nukić, Ubiparip.

ŠIROKI: Bandić, Matić, Ćorić, Čabraja, Babić, Eliomar, Kovačić, Begonja, Perković, Bagarić, Marković.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje