Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mreže mirovale na Tušnju: Sloboda i Željezničar podijelili bodove (FOTO)

Preuzmite sliku

Fudbaleri Slobode noćas su na Tušnju u okviru derbija 29. kola BH Telecom Premijer lige BiH ugostili tim Željezničara. Nakon 90. minuta mreže se nisu zatresle, a Sloboda i Željezničar podijelili su bodove.

Prve minute utakmice na Tušnju protekle su u početnom ispitivanju snaga bez konkretnih prilika oba tima.

Prvi odličnu priliku za Željezničar imao je Asim Zec koji je izbjegao ofsajd poziciju izašao sam pred golmana Slobode ali je uputio očajan šut, igrao se 32. minut susreta.

U nastavku utakmice igra se otvorila, a domći tim uspio je izraditi nekoliko dobrih akcija iz kojih nisu uspjeli postići pogodak.

U 38. minuti susreta tim Zlatana Nalića bio je u prilici da iz kontranapada ugrozi gostiju ali Edis Smajić se umjesto na asistenciju odlučio na solo prodor nakon čega golman Željezničara Fejzić hvata loptu i otklanja opasnost.

U posljednjim sekundama prvoj dijela igre Omar Pršeš je uputio odličan šut ka golu Željezničara ali lopta odlazi tik pored stative.

Prvih 45. minuta mreže na Tušnju su mirovale.

Početkom drugog poluvremena u prilici za Željezničar našao se Mladen Veselinović koji je uputio nezgodan udarac ka golu Slobode ali Muminović brani njegov pokušaj.

Ni u drugom poluvremenu publika na Tušnju nije bila u prilici gledati utakmicu koja je imala epitet derbija 29. kola.

Obje ekipe su igrale čvrsto bez previše rizika pa su tako najizglednije šanse bile uglavnom iz prekida.

U 70. minuti Sloboda ostaje bez Amara Beganovića koji je nakon drugog žutog kartona morao napustiti teren pa su tako domaći sa igračem manje nastavili susret.

Ipak, iako s igračem manje Sloboda u nastavku uspijava da zaprijeti gostima u nekoliko navrata ali nije bilo veće opasnosti po Željezničar.

U odličnoj prilici da postigne pogodak za Željezničar u 87. minuti našao se bivši napadač Slobode Sulejman Krpić koji glavom šutira nakon ubacivanja Klepač ali Muminović sjajno brani i loptu izbacuje u korner.

Do posljednjeg sudijskog zvižduka na Tušnju nije bilo većih uzbuđenja pa je derbi 29. kola BH Telecom Premijer lige okončan bez golova i podjelom bodova čime mogu biti zadovoljna oba trenera obzirom na prikazanu igru.

FK Sloboda: Muminović, Adžem, Salihović, Pršeš, Smajić, Beganović, Vidović, Ćivić, Hadžanović, Zukić, Ignjatović.

FK Željezničar: Fejzić, Stevanović, Šabanadžović, Zec, Krpić, Ramović, Stanić, Veselinović, Hajdarević, Sipović, Rodin. (Tuzlanski.ba | Foto: Blicko Junior)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje