Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mozzart podržao klubove iz Federacije: Na novim stadionima u novim dresovima

Preuzmite sliku

Novi dresovi stigli u FK Priluk iz Živinica i NK Kralupi iz Visokog

Kompanija Mozzart nastavlja da pomaže sportskim klubovima kroz tradicionalnu akciju “Novi dresovi za nove šampione”. Ovaj put nova oprema stigla je na adrese dva kluba u Federaciji BiH. Fudbalskom klubu Priluk iz Živinica i Nogometnom klubu Kralupi iz Visokog, osim ljubavi prema ovom sportu, zajedničko je i to da su nedavno izgradili sopstvene stadione, a sada će na njima igrati u novim Mozzart dresovima.

– Opština Živinice nam je pomogla pri izgradnji stadiona, pa ove godine, prvi put nakon decenije takmičenja, igramo na svom terenu. Sada su nam stigli i novi dresovi kojima su igrači oduševljeni, oprema je prva klasa i zaista je veoma kvalitetna. Hvala Mozzartu na ovoj donaciji, želimo im puno uspjeha u daljem radu – kaže predsjednik FK Priluk Živinice, Nusret Avdihodžić.

  • Ovaj klub je osnovan 1964. godine, a trenutno imaju seniorsku i pionirsku ekipu. Seniori su treći na tabeli u Drugoj federalnoj ligi, a želja im je da se u novim dresovima popnu bar za jednu poziciju više na ljestvici. U njihovoj Školi fudbala vrijedno trenira 30 dječaka, a od iduće godine će se takmičiti u Kantonalnoj ligi.

    Želju za pokretanjem omladinskog pogona imaju i u NK Kralupi iz Visokog. Njihov seniorski tim igra Četvrtu opštinsku ligu Visoko gdje su četvrti na tabeli. Imaju ambicije za napredak na tabeli, a i oni su nedavno izgradili sopstveni stadion. Baš na novom terenu igraće u novim Mozzart dresovima.

  • – Sada definitivno imamo najbolje dresove u našoj ligi. U njima igramo i na novogodišnjem futsal turnir u Visokom. Sve pohvale za Mozzart od kojeg smo dobili prvi put dresove od kada se takmičimo, zaista lijep poklon- kaže predsjednik NK Kralupi Visoko, Elmedin Zerdo.

  • Akcija „Novi dresovi za nove šampione“ uskoro se završava-ali samo za ovu godinu. Već od januara, Mozzart će nastaviti da pomaže brojnim klubovima širom BiH kroz donacije opreme, a sve kako bi im pomogli da dođu do što boljih rezultata…

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,