Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mozzart: Ne prekida se crni niz protiv Francuske, Bosna i Hercegovina 650 dana bez pobjede

Preuzmite sliku

Reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras gostuje u Strasborugu gdje će odigrati kvalifikacioni susret sa Francuskom, a Zmajevi meč sa Trikolorima dočekuju u lošem nizu rezultata.

BiH je više od 650 dana bez trijumfa na svim utakmicama, računajući i prijateljske što je dovelo do znatnog pada i na FIFA Rang listi na kojoj su naši Zmajevi tek na 57. mjestu.

Posljednji trijumf BiH je imala u kvalifikacijama za evropsko prvenstvo 18. novembra 2019. godine kada su u Vaduzu savladali Lihtenštajn sa 3:0, a to je bio i posljednji meč za selektora Roberta Prosinečkog.

Pogledajte kompletnu ponudu kladionice Mozzart

Nakon toga Dušan Bajević i Ivajlo Petev nisu uspjeli predvoditi BiH do pobjede.

Ukupno je nakon pomenutog Lihtenštajna, naša reprezentacija odigrala 13 utakmica. Zabilježili su osam poraza i pet remija.

Idealnu priliku Zmajevi su imali na domaćim prijateljskim susretima sa Kostarikom i Crnom Gorom, ali je oba puta bilo 0:0.

Večerašnja utakmica je vjerovatno najteži popravni ispit koji se može imati, ali mnogo bitnije od prekida negativnog niza bio bi osvojen bod koji bi itekako značio Zmajevima u borbi za Svjetsko prvenstvo naredne godine u Kataru.

Francuska – Bosna i Hercegovina (Pogledajte kvote)

U pomenutih osam poraza, bolji od BiH su bili dva puta Poljska, SJ. Irska, Iran, Nizozemska, Italija, Francuska i Danska s kojom je naš tim odigrao i svoj posljednji susret.

Na utakmici će biti postignuto maksimalno 3 gola – kvota 1,47

“Svi znamo kakvu ekipu ima Francuska i imamo veliko poštovanje prema njima, ali prije svega moramo i mi da imamo dosta samopouzdanja. Izvukli smo neke pouke iz prošlog meča, kada smo poraženi od njih. Što se mene tiče, svaki igrač iz našeg tima mora odigrati najbolju utakmicu u karijeri da bismo izvukli pozitivan rezultat. Raduje me i što mogu da računam na skoro sve igrače i suprotstavićemo se maksimalno Francuskoj”, poručio je selektor Ivajlo Petev pred susret sa favorizovanim protivnikom.

Podsjetimo, Bosna i Hercegovina je već odigrala meč protiv Francuske. Tačno prije pet mjeseci, Trikolori su na Grbavici trijumfovali su 1:0, golom Antoana Grizmana.

Utakmica sa Francuskom se igra večeras u 20:45 sati, dok 4. septembra Zmajevi dočekuju Kuvajt. Tri dana nakon toga u Zenici se igra susret sa Kazahstanom.

Pogledaj sve kvote kladionice Mozzart.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje