Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mozzart daje najveće kvote na svijetu: Roma 1,47, Sochi 2,05 i Fenerbahce 2,30!

Preuzmite sliku

Popularno

Nigdje nećete naći veće…

Odličan dan za fudbalske fanatike. Ovog ponedjeljka imamo nekoliko veoma zanimljivih utakmica, što nije promaklo bukmejkerima Mozzarta.

Bili su široke ruke kada su u pitanju tri para, po jedan u Seriji A, ruskoj Premijer ligi i turskoj Superligi.

Uživajte i zaradite uz najveće kvote na planeti u Mozzartu

Roma -Spezia (Ponedeljak, 20.45), Kec 1,47

Roma je dobro počela sezonu, redovno pobjeđivala, ali nije mogla da izdrži takav tempo na duže staze. Ekipa Žozea Murinja trenutno je na osmom mestu Serije A na tabeli sa 25 osvojenih bodova, odnosno 11 manje od četvrtoplasiranog Napolija, koji je u zoni Lige šampiona. Takav minus će biti veoma teško nadoknaditi. Roma je u prošlom kolu izgubila sa 3:0 od Intera i tako pretrpela drugi uzastopni poraz u prvenstvu. Večeras se nada povratku na pobjedničku stazu, jer joj u goste dolazi Specija. Gosti iz Ligurije daleko su od najbolje forme, i nalaze se tik iznad zone ispadanja. Tim Tijaga Mote trenutno je jedan od glavnih kandidata za selidbu u niži rang. Sa 12 bodova, Specija je 17. na tabeli, i ima samo dva boda više od Đenove koja je prva ispod crte. U prošlom kolu Specija je ispustila dva gola prednosti u meču sa Sasuolom (2:2) i zadovoljila se bodom, prekinuvši niz od tri uzastopna poraza.

Sochi – Sp. Moskva (Ponedeljak, 17.00), Kec 2,05

Sezona za Soči se donedavno razvijala veoma samopouzdano. Tim Vladimira Fedotova je tokom cijelog prvog kruga bio među najbolja tri sastava Premijer lige Rusije, ali je posljednjih sedmica zapao u krizu. Prošlog vikenda je pao u derbiju protiv Krasnodara (1:2), čime je produžio niz bez pobjede na tri meča i završio na šestom mjestu na tabeli, sa samo jednim bodom zaostatka za zonom evropskih takmičenja. Danas ima posla sa Spartakom, koji je popravio formu poslije velike krize. Moskovski sastav je tek na devetoj poziciji, dijelom možda i zbog obaveza u Ligi Evrope gde je sve iznenadio prošavši u osminu finala kao prvi u grupi sa Napolijem, Lesterom i Legijom. Crveno-bijeli bi poslije zimske pauze mogli da se uključe u borbu za evropske kupove, jer ih od četvrtoplasiranog Krasnodara dijeli samo šest bodova.

—————————–
Budi pobjednik! Osvoji BMW-X1
——————————

Gaziantep – Fenerbahce (Ponedeljak, 18.30), Dvojka 2,30

Skromni Gazijantep nikada se u istoriji nije izdigao iznad petog mjesta u Superligi Turske, ali je poslije devete pozicije prošle sezone sebi zadao najambicioznije ciljeve. Ipak, nešto je pošlo naopako. Poslije 15 kola aktuelnog šampionata, puleni Rikarda Sa Pintua imaju samo pet pobjeda i tri remija i sa 18 bodova su tek 16. na tabeli. Poslije pobjede nad Konjom (3:2), crno-crveni nisu uspjeli da se izbore sa Geztepeom (1:2). Najslabija karika domaćina je odbrambena linija, koja je primila 23 gola do sada. Danas Gazijantepu na noge dolazi Fenerbahče, osvajač “bronzane medalje” u prošloj sezoni Superlige. Kanarinci su grupnu fazu Lige Evrope završili kao treći u grupi i tako obezbjedili plasman u plej-of Lige Konferencije. U šampionatu je Fener još daleko od 20. titule. Poslije 15 mečeva istanbulski sastav je zabilježio osam pobjeda i tri remija, sakupio je 27 bodova i drži petu poziciju. Na protekla dva ligaška duela Fener je igrao nerješeno sa Geztepeom (1:1), poslije čega je na svom terenu savladao Rize (4:0).

NAPOMENA: Kvote su podložne promjenama, ali će u svakom trenutku u Mozzartu biti najveće na svijetu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , , ,