Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Može li im bilo ko oteti loptu: Pogledajte akciju zbog koje su svi zaljubljeni u Ajax

Preuzmite sliku

Ajax je pobijedio Tottenham 1:0 u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka.

Strijelac jedinog pogotka na utakmici u Londonu bio je Danny van de Beek pa će Holanđani u revanšu, koji je za sedmicu dana u Amsterdamu, odnijeti vrijedan gol u gostima.

Kopljanici sinoć nisu odigrali briljantno kao protiv Reala i Juventusa, ali igrali su dovoljno dobro da domaćinu ne ostave nikakve šanse. Ajax je rano poveo i do kraja je igrao pametno, mudro i pragmatično, a Tottenham u 90 minuta nije uspio stvoriti nijednu pravu šansu.

“Borili smo se kao lavovi. U prvom poluvremenu smo igrali jako dobro, zasluženo smo zabili taj vodeći gol. U dobroj smo poziciji, ali morat ćemo mnogo bolje odigrati za osam dana jer smo nakon dominacije jednostavno zaboravili igrati nogomet. Morali smo postići više golova, posebno u periodu utakmice u kojem smo dominirali. Ipak, ovo je jako dobar rezultat. Nisam zadovoljan načinom na koji smo čuvali loptu nakon povrede Vertonghena. Ganjali smo je previše”, rekao je trener Ajaxa Erik ten Hag, nezadovoljan načinom na koji je njegova momčad stigla do pobjede.

Ajax je počeo fantastično, od početka su Kopljanici krenuli igrati svoju igru, sakrili su loptu zbunjenim domaćinima i strpljivo gradili igru te čekali pogrešku odbrane Spursa. Dočekali su je u 16. minuti, ali detalj iz 13. minute najbolje pokazuje zbog čega je cijeli nogometni svijet zaljubljen u ovu momčad Ajaxa. (Index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,