Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mourinhu više ne treba: Manchester United otpustio Ibrahimovića

Preuzmite sliku

Manchester United šuti, ali raskrinkala ga je službena stranica Premier lige.

Potvrdila je to Premier liga na čijoj je službenoj stranici objavljen popis igrača kojima ističu ugovori i s kojima klubovi ne misle produživati suradnju.

Pored imena Manchester United stoji samo: Zlatan Ibrahimović.

Doduše, postoji i napomena od strane vodstva Premier lige kako za sve navedene igrače ne znači da se igrač i klub naknadno ne mogu dogovoriti oko potpisa novog ugora. Ali, u slučaju Ibrahimovića, Uniteda i Josea Mourinha, teško je očekivati da bi se takvo što moglo dogoditi…

Kad je prošlog ljeta u moru zainteresiranih klubova Ibrahimović odabrao Manchester United, potpisao je ugovor na jednu plus jednu godinu. Preciznije rečeno, Crveni vragovi su imali pravo, ako budu zadovoljni njegovim učinkom s obzirom na veliku platu, produžiti ugovor i na nadolazeću sezonu.

Iako se super oporavlja, Mourinho ga ne želi u ekipi 

To bi se i dogodilo da Ibru nije zadesila teška ozljeda na utakmici s Anderlechtom u četvrtfinalu Evropske lige. Propustio je zbog toga posljednjih mjesec i pol sezone koju je United ipak uspio okončati u pobjedničkom stilu, osvajanjem Evropske lige u finalu protiv Ajaxa.

Mourinho je vagao što napraviti, pratio je pozorno Ibrahimovićev oporavak koji teče brže od svih očekivanja, ali onda i prelomio kako mu Šveđanin, koji će u oktobru navršiti 36 godina, jednostavno ne treba više.

U svojoj prvoj i jedinoj sezoni na Otoku Ibrahimović je zabio 28 golova i upisao 10 asistencija. Interesanata za njegovo dovođenje sigurno neće nedostajati, a preostaje nam za vidjeti ima li namjeru još uvijek igrati ozbiljan nogomet u nekoj od evropskih država ili će prihvatiti brutalno velike cifre koje mu nude klubovi iz SAD-a i Kine.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje