Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mourinho želi “zatvoriti krug“ Unitedovih trofeja i osvojiti Ligu Evrope

Preuzmite sliku

Manchester United je jedan od najpopularnijih svjetskih klubova, ali i najtrofejnijih. Osvojio je sva fudbalska takmičenja u kojima je igrao, osim Lige Evrope ili nekadašnjeg Kupa UEFA. Stoga menadžer Jose Mourinho naglašava, pred večerašnju prvu utakmicu polufinala protiv Celte, da želi “zatvoroti krug“ Unitedovih trofeja i podići pehar Lige Evrope,.

“To je jedini trofej koji Manchester United nije osvojio. Bilo bi dobro da ‘zatvorimo krug’ i da možemo reći da smo osvojili svako takmičenje u svijetu fudbala. Za nas kao tim to bi bilo sjajno dostignuće, posebno zbog problema sa kojima se susrećemo, ali bi nam omogućilo i da se vratimo u Ligu šampiona“, rekao je Mourinho, prenose britanski mediji.

Prva utakmica polufinala između Celte i Manchestere Uniteda igraće se večeras na stadionu Balaidos u Vigu sa početkom u 21.05 sati.

Sinoć su prvu utakmicu polufinala odigrali Ajax i Olympique Lyon. Veliku prednost od 4:1 stekao je holandski predstavnik.

Oba revanš susreta polufinala igraće se 11. maja, a finale je na programu 13 dana kasnije na Friends areni u Solni kod Stockholma. (AA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje