Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mourinho voli svaki klub koji je vodio… Osim jedan

Preuzmite sliku

Portugalac će sa Romom u srijedu 31. maja igrati finale Lige Evrope protiv Seville, svoje šesto u UEFA kupovima u karijeri.

Jose Mourinho je uoči ovog meča pričao o vezanosti koju ima za svaki klub u kojem je radio, osim za jedan.

“Nadam se da me navijači Tottenhama neće pogrešno shvatiti, ali to je jedini klub za koji nisam emotivno vezan. Vjerovatno zato što je stadion bio prazan zbog pandemija i zato što mi gospodin Levi (predsjednik Tottenhama, prim. aut) nije dozvolio da izborim finale i osvojim trofej. Ali Tottenham je jedini. Porto, Chelsea, Manchester United, Inter, Real. Sa svim se tim klubovima osjećam povezano”, rekao je Mourinho.

A sa svakim od tih klubova je osvojio i bar jedan trofej.

“Ljudi kažu da ne možeš voljeti svaki klub. Ali, da, ja volim svaki od njih. I oni su voljeli mene. Biće teško kada jednog dana napustim Romu, ali zauvijek ćemo ostati povezani. Kao što jesam sa svim klubovima, osim s onim gospodina Levija”, dodao je Portugalac.

Kao glavni trener seniorske ekipe Mourinho je radio u devet klubova: Benfici, Leiri, Portu, Chelsiju, Interu, Real Madridu, Manchester Unitedu, Tottenhamu i Romi.

Takođe, bio je trener juniorske ekipe Setubala krajem osamdesetih.

U Tottenhamu je bio od novembra 2019. do aprila 2021. godine. Londonski sastav vodio je u 86 utakmica, prosječno osvajajući 1,77 bodova po utakmici.

Portugalski stručnjak nije osvojio nijedan trofej s Tottenhamom, a otkaz je dobio samo nekoliko dana prije finala Liga kupa sa Manchester Cityjem.

Tottenham je tu utakmicu, koju je privremeno vodio Ryan Mason, izgubio 1:0 od ekipe Pepa Guardiole, Mourinhovog velikog rivala iz ere “El Clasica”.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje