Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mourinho: Podržat ću bilo koju Ibrahimovićevu odluku

Preuzmite sliku

Manchester United i švedski fudbaler Zlatan Ibrahimović (35) ove sedmice počeli su pregovore o produžetku saradnje. Jose Mourinho, menadžer Uniteda kaže da se ne opterećuje time šta će Ibrahimović odlučiti i ističe da podržati svaku njegovu odluku.

Ibrahimović je ljetos stigao na Old Trafford kao slobodan igrač iz Paris Saint-Germaina i mnogi su sumnjali da će u 35. godini uspjeti da se nosi sa jakim tempom i visokim nivoom fudbala u Premier ligi.

Međutim, Šveđanin je sjajnim partijama ove sezone “začepio usta“ svim kritičarima. Mourinho je još prošle godine izrazio želju da zadrži napadača, a ovih dana su počeli pregovori.

“Smiren sam i čekam njegovu odluku. Ako odluči da ostane i ako je sretan zbog toga, bićemo oduševljeni. Ukoliko odluči da ode i potraži novi izazov, biću sretan zbog njega. On je dao veliki doprinos našim ovosezonskim uspjesima, ali je ljudsko biće važnije od igrača i tima. Ako njegova odluka bude da nas napusti i pokuša biti sretan sa svojom porodicom u drugačijoj realnosti, neka bude tako“, iskren je bio Mourinho u izjavi za britanske medije.

U utorak je Ibrahimović kazao da još uvijek nije donio konačnu odluku, ali je nadu navijačima Uniteda probudila njegova konstatacija da “nikada nije ostavio posao nedovršenim“.

Ibrahimović je ove sezone odigrao 41 takmičarsku utakmicu za Manchester United i postigao 26 golova. “Crveni đavoli“ su već osvojili dva trofeja ove sezone Superkup i Liga kup Engleske, trenutno su peti u Premier ligi i plasirali su se u četvrtfinale Lige Evrope. U FA kupu su nedavno eliminisani u četvrtfinalu od Chelseaja. (AA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje