Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mourinho: Pobjeđivao sam ranije na Old Traffordu, zašto ne bih sada s Unitedom

Preuzmite sliku

Jose Mourinho, novi menadžer Manchester Uniteda, jedva čeka da počne sezona. Kaže da želi da nastavi svoju slavnu istoriju na Old Traffordu na kojem je pobjeđivao sa Portom, Chelseajem i Real Madridom, te se pita zašto ne bi nastavio sa Unitedom.

Naravno da je najveća Mourinhova utakmica na takozvanom “Teatru snova” ona sa Portom iz sezone 2003/04, kada je golom u posljednjoj minuti izjednačio na 1:1 i eliminisao slavni United u osmini finala Lige šampiona. Kasnije je Porto priredio pravu senzaciju i popeo se na krov Evrope.

Prvi put kada sam vodio ekipu ovdje je bio san za mene, jer je to bilo na putu osvajanja Lige šampiona sa Portom. Postigli smo gol u posljednjoj minuti na Old Traffordu i ispisali moju, ali i istoriju moje zemlje. Dakle, za mene uvijek postoji ta veza da je sve moguće, ipak je to ‘Teatar snova’. Uradio sam to sa Portom, kasnije sam pobjeđivao i sa Chelseajem i Real Madridom, pa zašto to ne bih radio sa Manchester Unitedom? Igraćemo kod kuće sa našim navijačima koji su uz nas. Jedva čekam na to“, kazao je Mourinho, prenose britanski mediji.

Portugalac je već “zasukao rukave” i počeo stvarati tim Uniteda po svom ukusu. Za sada je doveo tri velika pojačanja Zlatana Ibrahimovića, Henrikha Mkhitaryana i Erica Baillyja. Mediji sve ozbiljnije pišu i o namjeri Uniteda da u svoje redove vrati Paula Pogbu iz Juventusa. U svakom slučaju Mourinho će učiniti sve da Manchester United vrati u vrh engleskog i evropskog fudbala. (Anadolija)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje