Subota, 1. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Motivacioni govor Ibrahimovića u svlačionici započeo mirno a završio prevrtanjem stola

Preuzmite sliku

Zlatan Ibrahimović je šef gdje god se pojavi, barem je tako otkako je napustio Barcelonu 2010. godine i stigao u Milan.

U prvom mandatu Ibrahimović je osvojio Scudetto sa Rossonerima koji su tada imali mnogo više zvijezda u timu nego što je to slučaj danas.

Ibrahimović je isto ponovio i deset godina kasnije s tim da je sadašanja ekipa Milana značjno drugačija od prethodne šampionske. S jedne strane momci željni dokazivanja, a s druge strane prekaljenje zvijezde.

Za Šveđanina bh. korijena se može reći da je jedina prava zvijezda u trenutnoj ekipi Rossonera pa i ne čudi zašto ga mlađi igrači gledaju kao istinskog šefa.

Da je pravi šef Ibrahimović je pokazao i u svlačionici Mapei stadiona nakon što je Milan stigao do 19. Scudetta u historiji.

Legendarni napadač je oko sebe okupio sve igrače, pozvao je na tišinu te održao kratki motivacioni govor.

Prvo je poručio da to nije njegov oproštaj od fudbala, zatim se zahvalio svim igračima, a zatim i klupskom rukovodstvo te jasno poručio da je cijela Italija zapravo Milan.

“Svi se skupite. Smirite se, momci. Neću se oprostiti od vas. Od prvog dana otkako sam stigao, malo je ko vjerovao u nas, ali kad smo shvatili da se trebamo žrtvovati, boriti, vjerovati i raditi, kad se to dogodilo, postali smo tim. A ekipa može ostvariti ono što smo mi napravili. Sad smo prvaci Italije…”

“Ponosan sam na sve. Sad mi napravite uslugu i slavite poput šampiona jer AC Milanu ne pripada Milano, njemu pripada Italija”, rekao je Ibra, a u pozadini mu je aplaudirao i veliki Paolo Maldini.

Moglo bi se reći da je poslije toga u Zlatna ušao “balkanski duh” pošto je uzeo stol, bacio ga i počelo je ludilo…

Inače, Ibrahimović će uskoro donijeti odluku da li nastavlja karijeru ili će okačiti kopačke o klin. Priznao je da osjeća strah što se bliži kraj.

“Nastavit ću igrati ako se budem fizički osjećao dobro. Odluku ću donijeti uskoro. Imao sam mnogo fizičkih problema, ali ću ipak ubrzo donijeti odluku. Ovaj Scudetto je za Raiolu, ovo je prvi trofej koji sam osvojio, a da on nije pored mene”, izjavio je Šveđanin.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje