Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Monchi: Ponuda koja je stigla za Džeku nije nam interesantna

Preuzmite sliku

Ramon Rodriguez Verdejo Monchi, sportski direktor Rome sinoć je za italijanske medije izjavio da to što je Edin Džeko igrao protiv Sampdorije pokazuje da ponuda koja je stigla za njega nije bila interesantna klubu.

Iako mediji nagađaju kako realizaciju transfera Džeke u Chelsea koče uslovi koje želi igrač, Monchi je naglasio da ni Roma nije zadovoljna onim što joj je ponuđeno.

“Roma, kao i svi ostali klubovi na svijetu, sasluša ponude koje stižu za njene igrače, ne samo za Edina, nego za sve u ekipi. Spremni smo da čujemo svaku ponudu i onda odlučimo. Džeko je u ovom trenutku s nama, sve ostalo je nebitno, što znači da ponuda koja je stigla nije bila interesantna“, kazao je Monchi i dodao:

“Ne znam koji su lični uslovi ponuđeni igraču, jer nisam njegov agent. Govorim o Romi. Procedura je jasna. Ponuda dođe, razmotrimo je i odlučimo.“

Ukoliko zaista dođe do realizacije transfera uz Džeku će iz Rome u Chelsea preseliti i lijevi bek Emerson Palmieri, koji je zbog povrede i dolaska Aleksandra Kolarova iz Manchester Cityja izgubio mjesto u prvom timu.

Osim za Romu kapiten bh. reprezentacije tokom karijere igrao je za Željezničar, Usti nad Labem, Teplice, Wolfsburg i Manchester City iz kojeg je 2015. godije prešao u Romu. Za rimsku “vučicu“ odigrao je 117 službenih utakmica i postigao 61 gol. (AA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,