Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mogu li Portugalci ili Italijani do finala?

euro2012 polufinale
Preuzmite sliku

Njemačka, Italija, Španija i Portugal su reprezentacije koje su se plasirale u polufinale Europskog prvenstva u fudbalu.

\"euro2012Svi smo bili gotvo pa sigurni da Njemačka i Španija idu do same završnice Eura 2012, od ostalih reprezentacija podjednake šanse su imali Portugal, Italija, Engleska, Holandija i Francuska međutim Italijani i Portugalci su pokazali bolju igru u odnosu na svoje konkurente i sasvim zasluženo se plasirali među četiri najbolje reprezentacije ovogodišnjeg Eura.

Portugal na krilima fenomenalnog Ronalda koji je najsaslužniji za plasman svoje reprezentacije u polufinale će igrati sa Španijom koja mora se priznati igra fenomenalno, jer izluđuje svoje protivnike kratkom pas igrom posjedom i kontrolom lopte.

Ovo bi mogla biti fantastična utakmica za sve poklonike najvažnije sporedne stvari na svijetu, ukoliko vidimo pogodak u prvih 20-tak minuta igre, tada bi vjerovatno svako taktiziranje palo u vodu i igralo bi se na gol više. Ako neko zna kako je igrati protiv Ronalda onda su to sasvim sigurno Španski fudbaleri koji su prema dosadašnjim izjavama ubjeđeni da će proći Portugal i plasirati se u finale. Ova utakmica se igra u srijedu 27.06 sa početkom u 20:45 h.

Drugi polufinalni okršaj će se odigradi dan kasnije 28. Juna u istom terminu između tradicionalno dobrih, neugodnih i izuzetno opasnih Njemaca i jedne sasvim nove podmlađene Italije koje je sve oduševila utakmicom protiv Engleske svojom borbenošću, znanjem i zalaganjem što je na kraju rezultiralo plasmanom u polufinale. Mnogi u ovoj utakmici vide Njemačku kao apsolutnog favorita, možda i s razlogom što je za Italijane vjerovatno olakšavajuća okolnost jer nositi breme favorita u ovako važim utakmicama i nije baš zahvalno.

Luckasti Mario Baloteli osim što je pokazao da mu ne nedostaje smisla za humor, takođe je pokazao da je veliki igrač i da može kad hoće odigrati svih 90 minuta na visokom nivou, uz Pirla, Cassana, De Rosija, Di Natalea, Italija će itekako biti ozbiljan protivnik Njemcima.

Po kladioničarima veliko iznenađenje bi bilo ako bi se u finalu sastale reprezentacije Portugala odnosno Italije, mišljenja samo da ako Portugal prođe Španiju igrati će sa Italijom u finalu. Ko po vašem mišljenju osvaja ovogodišnji EURO ?

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: