Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mlađi pioniri Tuzla Cityja dominiraju takmičenjem: Husović, Akeljić i Ćosić zajedno postigli čak 34 gola

Preuzmite sliku

U okviru takmičenja Kvalitetna liga NS TK Mlađi pioniri Grupa 2 u organizaciji Nogometnog saveza Tuzlanskog kantona ekipa Tuzla Cityja ubjedljivo zauzima prvo mjesto sa 25 osvojednih bodova.

Mlađi pioniri Cityja koje predvodi trener Semir Užičanin uspjeli su da zabilježe osam pobjeda uz jedan neriješen ishod, poraza još uvijek nemaju.

Osim što su ubjedljivo prvi na tabeli ovi dječaci su i veoma efikasni pa su tako na svoj konto u dosadašnjem dijelu takmičenja upisali čak 45 postignutih golova uz samo četiri primljena.

Listu strijelaca Kvalitetne lige NS TK Mlađi pioniri Grupa 2 predvode upravo čak tri mlada fudbalera Tuzla Cityja i to Vedad Husović sa 14, Arslan Akeljić sa 11 i Leo Ćosić sa 9 postignutih golova.

  • U razgovoru za Tuzlanski.ba trener Semir Užičanin kaže kako je ključ njihovog uspjeha prije svega veliko zajedništvo i kolektivna igra.

    ‘Prije svega mi preferiramo kolektivnu igru na terenu. Pokušavamo da stvaramo ekipu koja će bilježiti dobre rezultate. Pobjede nam nisu najbitnije. Međutim, naravno da je svaka dobrodošla. Samim tim u jednom takvoj koncepciji, uvijek određeni pojedinci dođu do izražaja kao što je to primjer u ovom slučaju sa Husovićem, Akeljićem i Ćosićem. Na kraju krajeva to nam i jeste cilj da proizvedemo što veći broj kvalitetnih igrača koji će ‘sutra’ konkurisati za prvi tim Cityja pa zašto ne i za reprezentaciju BiH’ – kaže Užičanin.

  • Koje je preduslove potrebno ispuniti kako bi jedan fudbalski klub ‘proizveo’ vrhunske mlade igrače na koje može da računa u budućnosti?

    ‘City se maksimalno posvetio radu s mladim igračima. Tome u prilog govori i činjenica da je nekoliko prošlogodišnjih juniora danas u prvom timu. Također, želim da istaknem kako u selekciji starijih pionira imamo i četiri reprezentativca što je rezultat maksimalne posvećenosti i ozbiljnosti u radu. U narednom periodu za cilj imamo da sve podignemo na još veći nivo jer City je klub koji se konstantno razvija i raste’ – istakao je Užičanin.

    Mlađi pioniri Tuzla Cityja najefikasniji su bili u utakmici protiv Slavena iz Živinica kada su ostvarili rezultat 14:0.

  • Na pitanje mogu li takmičenje okončati bez poraza naš sagovornik kaže da im je cilj prevashodno da dječaci u svakoj narednoj utakmici nauče nešto novo i da nisu uopšte opterećeni svakom novom pobjedom.

    ‘Ukoliko nastavimo da igramo na terenu kako je to bio slučaj do sada vjerujem da možemo i ovo takmičenje završiti bez poraza. Kolketivna igra i zajedništvo koje ima moja ekipa sasvim sigurno su recept za takav jedan podvig’ – za kraj razgovora zaključio je trener Mlađeih pionira Tuzla Cityja Semir Užičanin. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,