Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mladi reprezentativac Srbije karijeru bi mogao nastaviti u BiH

Preuzmite sliku

Dvadesetogodišnji Ensar Bajramlić, bivši igrač Novog Pazara, još jedan je nogometaš koji bi karijeru mogao nastaviti u BiH. Trenutno je slobodan igrač koji ima dosta ponuda, ali još nije siguran šta bi bilo najbolje za njega. Kako ističe, ponude će razmotiti u dogovoru sa porodicom.

– U naznaci je dogovor sa klubom Mladost iz Kaknja, gdje sam već bio na pregovorima. Tu sam vidio dosta dobrih igrača, klub je odličan spoj mladosti i iskustva. Liga u Bosni i Hercegovini je po mom mišljenju dobra za mlade igrače koji žele da se dokažu- kaže Bajramlić koji je prve nogometne korake napravio sa šest godina, a njegov talenat tokom utakmice koja se održavala u školi „Vuk Karadžić“ primjetio je sada već bivši trener Adem Preljević.
Ensar je prošao kompletnu omladinsku školu FK Novi Pazar, a igrao je i za mladu reprezentaciju Srbije.

– Od juniora do omladinaca sve sam prošao u ovom klubu. Bio sam član omladinskih selekcija reprezentacije Srbije, imao sam četiri poziva, a tri puta sam nastupao u utakmicama protiv Švedske, Njemačke i Francuske na turniru u Njemačkoj. Od igrača iz moje generacije najveći uspjeh su ostvarili Jovović i Šaponjić, a, također, i Nemanja Glavčić koji je u Spartaku iz Subotice standardan igrač. Najviše sam u kontaktu sa Nemanjom Bjelakovićem sa kojim sam igrao u FK Novi Pazar. On je moj komšija iz Raške, a sada nastupa u Javoru iz Ivanjice- nastavlja mladi nogometaš kojem su najveći uzori Paul Scholes i Marco Reus.

Upoznat je i sa igrom bh. nogometaša, a od naših reprezentativaca mu se dopada stil Pjanića koji igra sličnu poziciju kao i on, i, naravno, Džeko.

– Dok sam igrao u Pazaru jako mi se svidjela igra desnog beka iz Željezničara Stevanovića, špica Ivana Lendrića, a sa nekadašnjim reprezentativcem Adnanom Zahirovićem sam imao priliku da treniram i odličan je igrač od kojeg dosta može da se nauči- govori Bajramlić.

Kako kaže, draži mu je Željezničar od Sarajeva i smatra da klub zaslužuje puno, a prokomentirao je i šanse Želje protiv Zete u Evropskoj ligi.
– Koliko sam imao priliku pratiti Zeta je u pripremnim utakmicama solidno odradila posao, a imaju i solidnu ekipu. Moja želja je da Željo izađe kao pobjednik iz tog susreta i prođe dalje. Navijam za Želju- kaže na kraju mladi nogometaš.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje